Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Jiří Suchánek obhájil post ředitele ZUŠ
Jiří Suchánek obhájil post ředitele ZUŠ PDF Tisk Email
Pátek, 09 Květen 2014 07:30

Před časem jsme referovali o tom, že třebíčská radnice na místo ředitele Základní umělecké školy vypsala nové výběrové řízení. Místostarosta Pavel Pacal (Pro Třebíč) to zdůvodnil příslušnou vyhláškou. Jenže lhal, i když jen napůl. Vyhláška totiž zřizovateli dovoluje, nikoliv přikazuje, vypsat po dvou letech nové výběrové řízení. To vyvolalo celou lavinu spekulací na téma, co tím duo Pacal – Heřman sleduje.

„Uchazeči jsou tři,“ potvrdila našemu serveru vedoucí školského odboru radnice Jindřiška Pánková. Pokračovat chtěl dosavadní úspěšný ředitel Jiří Suchánek. Nesporné odborné přednosti má učitelka zpěvu Helena Valová. Třetím kandidátem byl Frank Spekhorst.

V pondělí výběrová komise doporučila radě města jmenovat dosavadního ředitele Jiřího Suchánka. A následující den rada města Suchánka skutečně ve funkci ředitele potvrdila. Jmenován je na dobu určitou, přesněji na období šesti let. Frank Spekhorst tedy podruhé v řadě neuspěl.

Základní umělecká škola bude pokračovat v kolejích, které před dvěma roky staronový ředitel nastavil. Obě ZUŠky, Fórum a Resonance, se za jeho vedení formálně sloučily. Původně se měly sestěhovat do jediné budovy, čímž se měly ušetřit značné provozní prostředky. Jenomže k tomu nedošlo a kolem slučování je ticho po pěšině. Evidentně ke spokojenosti obou bývalých rivalů a ku prospěchu věci.  Nabízí se otázka, proč vlastně ke slučovacímu humbuku vůbec došlo.

František Ryneš