Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře MF ČR usvědčilo Pacala i Heřmana ze lži
MF ČR usvědčilo Pacala i Heřmana ze lži PDF Tisk Email
Čtvrtek, 03 Duben 2014 07:39

Argumenty, kterými se snažila radniční garnitura obhajovat hazard v Třebíči, byly, mírně řečeno, diskutabilní. Starosta Pavel Heřman (přeběhlík z HZNR!) a jeho zástupce Pavel Pacal (Pro Třebíč) se předháněli v ronění krokodýlích slz nad nemohoucností radnic zakázat hazard. Ten „nejvypečenější“ argument zněl: zákaz hazardu nic neřeší, provozovatelé obejdou zákon pomocí kvízových automatů a internetových heren. Hrát se bude dál a město, potažmo sportovci a kultura, přijde o dvacet miliónů.

Minulý týden už ministerstvu financí došla trpělivost s podobnými nesmysly a vydalo prohlášení. Usvědčilo jím Pacala a Heřmana z manipulace a lži. V prohlášení se naprosto jasně říká, že nepovolené hazardní automaty a tzv. kvízomaty jsou nelegální. Jestliže je provozovatel provozuje bez povolení, hrozí mu 10 let natvrdo.

 

Ministerstvo pro nechápavé politiky znovu zopakovalo, jaké jsou tři znaky hazardní loterie. Vklad, náhoda, možnost výhry. To se týká i internetových zařízení. Ta připomínají hernu, ale působí třeba pod restaurací nebo internetovou kavárnou. I ty jsou nelegální. Neplatí totiž v Česku daně. A ještě jedna zajímavost. Nejen hostinským, ale i sázejícím hrozí vysoké pokuty při hraní na nelegálních automatech. A je lhostejno, že si mysleli, že je to legální.

V Třebíči mají gambleři i provozovatelé hazardu ulehčenou pozici. Město to přece povolilo.

František Ryneš

 

Aktualizováno Čtvrtek, 03 Duben 2014 07:45