Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře S prominutím 2. dubna
S prominutím 2. dubna PDF Tisk Email
Středa, 02 Duben 2014 14:07

Napsal mi Martin (Bambus) Svoboda, předseda klubu Věcí veřejných a zastupitel Třebíče. Sdělil mi, že strana Věci veřejné i po předčasných volbách v roce 2013 se může opírat o své poslance a tedy pokračovat i nadále ve svém protikorupčním programu, boji proti hazardu, lichvě a exekucím. A že prý je důležité zabránit vekslákům, kmotrům a estébákům, aby nám vládli. Kdo je to u nás doma, to prý nám řekne na setkání  9. dubna.

„Kmotr“ je označení pro podnikatele, propojeného s politikou a tím profitujícího z veřejných zakázek. Nebyl to právě Martin Svoboda, který v radě hlasoval pro napojení všech mobilních telefonů města a jeho organizací bez výběrového řízení na operátora, kterému jeho firma Kapucín Repro dělala výhradní zastoupení? Neprofitoval z toho i on sám? Trestní oznámení tehdy šetřila policie a Svoboda byl v přestupkovém řízení za porušení ustanovení zákona o konfliktu zájmů odsouzen.

A nebyl to právě Martin Svoboda, kdo s dalšími koaličními zastupiteli, podpořenými Ivo Uhrem a Karlem Dolákem (oba přeběhlíci z ODS), zvedl ruku pro prodloužení hazardu? Podivný způsob boje proti hazardu v Třebíči. Asi mu negativní sociální dopad ve městě, kterému spoluvládne, příliš nevadí. Bydlí přece v Mastníku a v Třebíči je jen trvale přihlášen.

Kdo jsou v Třebíči kmotři, to dávno vím. A tak oželím nabízený drink „Magické oko“ a na setkání s véčkaři hodím, s prominutím, … áčko.

František Ryneš