Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Městský úřad bobtná a bobtná
Městský úřad bobtná a bobtná PDF Tisk Email
Pondělí, 31 Březen 2014 00:00

Tajemnice Simeona Zikmundová se pomalu na městském úřadu neohřála a už si betonuje pozici. Na její návrh rada města schválila navýšení počtu úředníků o další tři na obludných 242, navýšení jen na mzdách v tomto roce představuje tři čtvrtě miliónu korun! V letech následujících to již bude přes milión. Podle zástupce starosty Pavla Pacala (Pro Třebíč) prý na to jsou v rozpočtu mzdové prostředky. Jinými slovy – bude to na úkor ostatních úředníků, Pacal s Heřmanem a spol. si jistě odměnu nesníží.

Důvodem, či spíše záminkou, je údajné zvýšení kontrol státních úřadů. Zatímco nyní podklady pro kontroly připravovali úředníci na odborech, kterých se kontrola týkala, nyní vzniká zvláštní oddělení, přímo podřízené tajemnici. Tam prý budou soustředěny všechny podklady, které mohou být kontrolovány. To je samozřejmě nesmysl. Zatímco dříve tuto činnost prováděli úředníci v rámci svých pracovních povinností (a mohli ji dělat kvalifikovaně, protože problematice rozuměli), nyní ji budou dělat neodborníci v tom kterém oboru za peníze navíc. Snížit počet pracovníků úřadu jinde tajemnice nehodlá.

 

Celou záležitost maskuje organizační změnou. Informatika a krizové řízení pod vedením vedoucího Milana Zmátla se přejmenuje na odbor kanceláře tajemníka a rozrostese o oddělení kontroly. Proč se to však dělá? Podle dobře informovaného úředníka mohou být důvody hned dva. Na základě „výběrového řízení“ mohou být vybráni úředníci podle libovůle, nevylučuje se rodinkaření. Druhým důvodem je zřejmě snaha mít pod kontrolou stěžejní dokumenty, aby nemohlo dojít k „úniku informací“. Právě k poskytování informací se třebíčská radnice staví laxně a nese vždy s nelibostí, když se k informacím veřejnost přece jen dostane.

František Ryneš

 

Aktualizováno Středa, 26 Březen 2014 22:08