Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře ODS již nemá v zastupitelstvu zástupce
ODS již nemá v zastupitelstvu zástupce PDF Tisk Email
Středa, 08 Leden 2014 08:42

Poté, co Karel Dolák před dvěma měsíci vystoupil z třebíčské ODS a přidal se nyní k hnutí Pro Třebíč, ztratili občanští demokraté v zastupitelstvu posledního zástupce. Již loni z ODS vystoupil exstarosta Ivo Uher, který se pro změnu usadil v Bobo-straně.

Signály o chystaném převleku kabátu vyslal ředitel ZŠ kpt. Jaroše Dolák již dříve. Přestup byl zřejmě dojednán na podzimní schůzce ve vinárně Ráchel, které se zúčastnil i Pavel Pacal (Pro Třebíč) a asistoval jim Vladimír Malý (ČSSD). Okresní manažer ODS Miloš Šťastný potvrdil, že vedení třebíčské ODS vyzvalo Doláka ke složení mandátu zastupitele. „On to však odmítl, stejně jako předtím Ivo Uher,“ tvrdí Šťastný. „Mrzí mne zejména to, že když v průběhu minulého volebního období přeběhli někteří zastupitelé ODS (Pavel Svoboda, Pavel Pacal, Jaromíra Hanáčková, Daneš Burket – pozn. red.), patřil k těm, kteří je nejhlasitěji vyzývali ke složení mandátu v zastupitelstvu,“ stěžuje si manažer.

Co asi za změnu dresu Dolák dostal? I když rada tají výši ročních odměn, v radničních kuloárech se spekuluje o nadstandardní výši u některých oblíbenců. Místostarosta Pacal v tiskové zprávě připustil, že se Dolák objeví na kandidátce jeho hnutí v podzimních komunálních volbách. ODS se topí v problémech a krysy opouštějí loď. Situaci byl v Třebíči řešit i budoucí předseda Fiala. Ze sto třiceti členů třebíčské ODS však na jeho názory byla zvědavá jen čtyřicítka. A tak třebíčská ODS stále na obrodu čeká. Myslím, že marně.

František Ryneš