Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Vánoční nadílka ředitelům
Vánoční nadílka ředitelům PDF Tisk Email
Pondělí, 02 Prosinec 2013 07:44

Rada města Třebíče před vánocemi rozdělila ředitelům příspěvkových organizací města mimořádné odměny. Někteří z pětadvacítky ředitelů si zřejmě přišli na mnoho desítek tisíc korun.
I když se jedná o veřejné prostředky, o jejichž použití  musí veřejnost vědět, rada tuto informaci pod záminkou ochrany osobních údajů tají. Radnice nechce ani prozradit, v jakém rozmezí se částky pohybují, tedy jaká byla nejvyšší a jaká nejnižší částka.
Toto utajování vzbuzuje podezření, že laureáti nejmusí být ohodnoceni jen podle svých výkonů, ale že významnou složku kritérií může tvořit stranická příslušnost nebo vstřícnost vůči vedení města. V této souvislosti se v kuloárech radnice hovoří zejména o vedoucí Městského kulturního střediska radní Jaromíře Hanáčkové (Pro Třebíč) nebo o řediteli ZŠ Kpt. Jaroše Karlu Dolákovi (ODS) (Dolák loni našemu serveru přiznal, že obdržel částku, která se blížila 60 tisícům korun.) Nasvědčuje tomu úporná obrana např. vůči redaktorům Českého rozhlasu Region, který o informaci požádal a který podniká i právní kroky k jejímu obdržení.

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 02 Prosinec 2013 08:12