Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Petice proti TTS Richarda Horkého se množí
Petice proti TTS Richarda Horkého se množí PDF Tisk Email
Pátek, 15 Listopad 2013 07:55

 Někdy poněkud sporné aktivity firem kolem Richarda Horkého stále častěji vyvolávají odpor občanů. Z těch v nedávné minulosti zmiňme alespoň dostavbu bazénu Laguna, který provozuje právě TTS ve spolku s Yashicou, likvidaci plynových kotelen v městských budovách a jejich napojení na dálkové topení TTS je díky poklesu cen plynu a dokonalejším kotlům také sporné. Nesmyslná úprava křižovatky před Horkého hotelem Atom nezlepšila významněji dopravní situaci, ale díky podezřelé směně pozemků umožnila hotelu rozšířit parkovací místa. Pronájem skladů od města na Rafaelově ulici, které rozpronajímá dál TTS za dvojnásobek, se nelíbil ani Reportům ČT, kteří o některých praktikách firmy dokonce natočili pořad. Teď se do Třebíče vracejí.
Nyní vznikají petice občanů jako houby po dešti. V létě to byla petice proti stavbě teplovodu v Riegrově ulici, kterým se napojoval na teplo TTS areál Fóra. Občanům se nelíbilo, že měl být rozbourán zbrusu nový asfaltový povrch ulice.Další peticí je protest občanů proti hluku při pořádání koncertů v bývalém areálu BOPO. Vyjádřili nesouhlas s budoucím pořádáním hudebních nebo jiných produkcí . Starosta Pavel Heřman (HZNR!) se pokusil občanský protest bagatelizovat. „Nemá právní náležitosti petice,“ snažiil se ho hodit pod stůl. Rada však pod tlakem množících se protestů s Richardem Horkým jednala. Prý bylo dohodnuto zamezení rušení nočního klidu, rada sdělila toto ujištění organizátoru petice panu Juránovi. Vedení radnice prý zahrne bývalé BOPO do „rámusové vyhlášky“, takže Horký bude muset nadále žádat o výjimku jako ostatní producenti diskoték a koncertů. Hudební produkce prý budou muset končit do půlnoci a nikoliv až druhý den v šest ráno. Také intenzita hluku by měla být nižší než v případě koncertu Flemings nights.
Podle Heřmana však příští rok žádný koncert v areálu stejně nebude, protože se tam počítá se stavební činností. Město tam chce postavit Dům dětí a mládeže a přestěhovat tam také výuku Západomoravské vysoké školy.
Nejnovější občanskou iniciativou je petice, která kritizuje smrad a únik agresivních sazí z kotelny vedle sídliště Hájek. Hnijící uskladněné dřevo vydává za určitých klimatických podmínek nesnesitelný zápach a karosérie zaparkovaných aut bývají pokryty spadem, který údajně leptá lak. O vývoji kauz i o natáčení Reportérů ČT budeme naše čtenáře informovat.

František Ryneš

Aktualizováno Pátek, 15 Listopad 2013 08:20