Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Yashica přišla o zpravodaj!
Yashica přišla o zpravodaj! PDF Tisk Email
Pátek, 08 Listopad 2013 08:00

Když byla současná radniční garnitura v opozici, volal zejména Pavel Heřman (HZNR!) po zrušení městského zpravodaje, a to nejméně dvakrát. Důvodem bylo zaměření pokleslého plátku za šéfredaktorování člena ODS Milana Krčmáře. Třebíčský zpravodaj se stal hlásnou troubou maško-uherského vedení, opozice nedostala vůbec prostor, protože rada města se prohlásila redakční radou a opoziční názory nepřipustila.

Jen se Heřman s Pavlem Pacalem (Pro Třebíč) uvelebili v křeslech starosty a prvního místostarosty, změnili názor o 180 stupňů. Zachutnala jim moc a potřebovali hlásnou troubu stejně jako jejich předchůdci. Zpravodaj tedy nezrušili, ale pokračují v jeho vydávání. Dosud jeho produkci zajišťovala firma Yashica, říká se, že díky podpoře Heřmana a Pacala v předvolební kampani na stránkách Horáckých novin.

 

Nyní rada města prodloužila vydávání o další dva roky. Yashice však výrobu Třebíčského zpravodaje vzala. Na základě výběrového řízení bude časopis produkovat společnost Samab z Brna, kde se dosud zpravodaj tiskl. Samab porazil nejen Yashicu, ale i např. jihlavskou Parolu, která vydává Jihlavské listy a Třebíčské noviny.

„O výsledku soutěže už vím. Pro Třebíč jsme připravili zajímavou cenovou nabídku a to asi rozhodlo,“ řekl našemu serveru ředitel nakladatelství Martin Bradávka.

František Ryneš