Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Rondel je tak pro zajíce
Rondel je tak pro zajíce PDF Tisk Email
Čtvrtek, 08 Srpen 2013 00:00

Loni byla slavnostně dokončena nová křižovatka v třebíčské čtvrti Borovina. Kruhový objezd neboli rondel prý zpřístupnil bývalý tovární areál zkrachovalého závodu BOPO. Ten správce konkurzní podstaty před lety rozprodal několika soukromým firmám. Dnes tam mají především sklady a snaží se vzkřísit drobnou výrobu. Jedna z bývalých hal je přestavěna na 27 bytů, město chce z bývalé kotelny udělat dům dětí.

Přitom příjezd do lokality byl dosud možný branou skrze historickou čelní budovu. Potřebám místní dopravní obslužnosti to bohatě stačilo. Soukromý majitel však teď bránu zahradil zábranami.

 

Dopravní napojení získá díky kruhovému objezdu kromě budoucích obyvatel také jedna z budov hotelové školy a pár firem pod hrází Borovinského rybníka. „Na původních nákladech ve výši 21 milionů korun (!!!) se nám podařilo ušetřit. Oproti ceně vzešlé ze soutěže je stavba o více než jeden milion korun levnější,“ chlubil se laciností místostarosta Pavel Svoboda, který má na radnici v Třebíči ve své kompetenci dopravu. Město zbytečnou akci plně hradilo ze svého rozpočtu.

Rondel v prostoru zkrachovalé fabriky není potřeba. Je tam velmi nízká dopravní frekvence a tak z kruhového objezdu na kraji lesa mají největší radost zajíci.

Soutěž o nejzbytečnější rondel v republice vyhlásila redakce MF Dnes. Na mailovou adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript lze posílat příspěvky do soutěže. Vím v Třebíči ještě o jednom pěkně vypečeném kruháči!


František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 06 Srpen 2013 16:43