Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Sportovcům z hazardu jen almužna
Sportovcům z hazardu jen almužna PDF Tisk Email
Čtvrtek, 06 Červen 2013 10:15

Novela zákona o hazardu upírá sportovním organizacím podíl z tohoto „podnikání“ a dává mnohem větší příjem obcím. Některé to zohledňují a převádějí část výnosu sportovním organizacím na území obce.

Rada města Třebíče se rozhodla jít také touto cestou. Ale „po Třebíčsku“. Poskytne příspěvky na činnost sportovních klubů ve výši necelých 700 tisíc korun. Přitom odhadovaný příjem z hazardu je podle Ministerstva financí ČR zhruba 15 miliónů korun. Skutečnost se jistě o mnoho neliší. Částka tedy nedosahuje ani 5% z odhadovaného hazardního příjmu města!!!

 

Ani tato částka není bez omezujících podmínek. Je určena na podporu mladých sportovců do 19 let, podle počtu takových členů bude také sportovním jednotám rozdělována.

Město Třebíč nemá, jako jediné město široko daleko, obecně závaznou vyhlášku, která zakazuje na území města hazard. Nahradilo ji „džentlmenskou dohodou“ s provozovateli hazardních automatů. Přitom již před dvěma roky návrh na zákaz hazardu v Třebíči podala tehdejší zastupitelka Marie Rynešová (HZNR!) a později ji opakoval její nástupce v křesle zastupitele Jaromír Barák (HZNR!). Největšími odpůrci na jednání zastupitelstva byli starosta Pavel Heřman (HZNR!) a jeho první zástupce Pavel Pacal (Pro Třebíč). To pro připomenutí, volby se blíží.

František Ryneš

Aktualizováno Čtvrtek, 06 Červen 2013 10:39