Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Tajemník Rosa v Třebíči končí
Tajemník Rosa v Třebíči končí PDF Tisk Email
Úterý, 21 Květen 2013 11:40

Tajemník Městského úřadu v Třebíči Stanislav Rosa končí. „Je to po vzájemné dohodě, pan tajemník končí k 30. červnu,“ nechtěl Rosův konec blíže komentovat mluvčí radnice Ivan Přibík.

Stanislav Rosa do Třebíče přišel z Velkého Meziříčí, kde „tajemníkoval“ 20 let. Tajil, že je členem KDU-ČSL a když se v jeho bývalém působišti změnily politické poměry musel balit kufry. „Jsme rádi, že našel uplatnění v Třebíči, nemuseli jsme jeho odchod řešit razantněji,“ svěřil se nám tehdy politik z Meziříčí, který si nepřál být jmenován.

Třebíčskou výběrovou komisi a radu města však tehdy Rosa přesvědčil tak, že pro něho hlasovala poměrem hlasů 8:1 a porazil dokonce takovou kapacitu, jakou je Pavel Janata (KDU-ČSL). Nastoupil 1. ledna 2012 bez zkušební lhůty, což kritizovala opozice. Podobně jako v Meziříčí ani v Třebíči díru do světa neudělal. Jednání zastupitelstva byla chaotická a špatně připravená, připomínky zastupitelů často vůbec nechápal.

Těžkopádný a hloupý byl i při vyřizování žádostí o informace. Na oficielní otázku novináře, jakou mzdu schválila rada města ředitelům svých příspěvkových organizací v posledních dvou letech, odpověděl: „Město Třebíč není plátcem mzdy ředitelů příspěvkových organizací, a proto informace o příjmech, které obdrželi v letech 2012 a 2013, nemá k dispozici“.

V radničních kuloárech se říká, že Rosa neodešel ani tak po vzájemné dohodě, jako po hádce s místostarostou Pavlem Pacalem (Pro Třebíč), který si na radnici upevňuje mocenskou pozici. Potřebuje loajálního člověka. Uvidíme, jak se bude vyvíjet situace kolem určení Rosova nástupce. Kdo byl hostem koncertu Děti dětem tomu neušlo, že starosta Heřman (HZNAR!) setrval v dlouhém přátelském hovoru, evidentně na téma zajímající obě strany, s Pavlem Janatou. To by ovšem byla pro Pacala špatná zpráva.

František Ryneš 

Aktualizováno Úterý, 21 Květen 2013 11:51