Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Audit o korupci neřekne nic
Audit o korupci neřekne nic PDF Tisk Email
Čtvrtek, 04 Duben 2013 21:43

Na středeční tiskové konferenci města Třebíče překvapil Pavel Pacal (Pro Třebíč) podivným prohlášením. „Od auditorské společnosti AGIS jsme obdrželi zprávu o přezkoumání hospodaření města Třebíče za rok 2012. S potěšením mohu konstatovat, že nebyly objeveny žádné chyby ani nedostatky. Je to velmi dobrá vizitka,“ pochvaloval si kladné výsledky auditu místostarosta Pavel Pacal, který na městském úřadu řídí finance.

Pavel Pacal asi už zapomněl, že tutéž „fintu na diváky“ používalo i minulé vedení radnice. To byl ještě v opozici. Dnešní starosta Pavel Heřman (HZNR!) to tehdy rád glosoval.

Audit totiž jen osvědčí, zda jsou všechny položky řádně zaúčtovány a zda je účetnictví řádně a prokazatelně vedeno. To však vůbec nevypovídá o hospodárnosti vynaložených peněz města, korupci a klientelizmu, tvrdil z opozičních lavic.

A právě tady je v Třebíči problém. Namísto projektů, které slouží občanům, je financována, mnohdy na úvěr, podpora soukromých firem, které na oplátku sponzorují aktivity radních. Třeba Třebíčský operní festival, Třebíč Nuclears či kulturní středisko.

František Ryneš

Aktualizováno Pátek, 05 Duben 2013 05:43