Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Policie obvinila radu Prahy. Kdy přijde na řadu Třebíč?
Policie obvinila radu Prahy. Kdy přijde na řadu Třebíč? PDF Tisk Email
Středa, 27 Březen 2013 09:47

Zdá se, že policie začala konat. Šlape na prsty politikům, kteří jdou na ruku kmotrům. Kmotři jsou totiž málo postižitelní, nedávají-li úplatky do krabic od vína v přímém přenosu policejních kamer a mikrofonů.

V Praze byli obviněni radní, kteří bez výběrového řízení hlasovali pro smlouvu s provozovatelem Open Card. Přitom se nekonalo výběrové řízení, ale jen jednání s dosavadním dodavatelem.

Nepřipomíná vám to něco? Třebíčští radní prodloužili smlouvu bez výběrového řízení s mobilním operátorem Telefónica O2 úplně stejně.

Navíc z toho profitovala firma třech zastupitelů, z toho dvou radních – Petra Škarabely (HZNR!) a Martina „Bambuse“ Svobody (VV), přiživil se zastupitel Milan Šťastný (Břehy). Ano, správně. Je to firma Kapucín Repro, která v té době poskytovala dýlerské služby operátorovi O2. Smlouvu podepsal starosta Pavel Heřman ze stejného uskupení jako Škarabela.

Co je však v Třebíči inovativní? Hlasovali sami radní ve svůj prospěch. Spolu s kumpány v radě zavázali město, aby se na operátora napojily i ostatní příspěvkové organizace města. To je z hlediska zákona ještě větší faul, než ten pražský.

Policejní ředitel Tomášek před nedávnem podotkl, že případ už řeší kriminálka. O výsledku nám není nic známo.

Třebíčských kauz je však mnohem více. Co třeba Vídeňský rybník? Věcná břemena na chráničky světlovodných kabelů pro firmu TTS „za hubičku“, které pak pronajímá poskytovatelům internetu. Nebo pronájem skladů téže firmě za polovinu toho, za co je podpronajímá dál. Informace je z pořadu Reportéři ČT. Asi by nebylo od věci, kdyby Třebíč šetřila kriminálka z jiného okresu. Místní policajti se mohou cítit pod tlakem.

František Ryneš

Aktualizováno Středa, 27 Březen 2013 09:54