Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Stanislav Cejpek krajským předsedou ODS
Stanislav Cejpek krajským předsedou ODS PDF Tisk Email
Úterý, 30 Říjen 2012 10:09

Na regionálním (krajském) sněmu ODS v Jihlavě odstoupil předseda, europoslanec Ivo Strejček. Ne že by ho až tak iritoval tristní výsledek krajských voleb (ODS obdržela 10% hlasů a byla ostudně až čtvrtá). Naopak. Volal po změně ve vedení ODS a nabídl se, že bude jejím místopředsedou !!!

Někteří delegáti to měli za nepovedený vtip. Při volbě porazila Strejčka předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová i bývalý hejtman Miloš Vystrčil.

Krátce poté Strejček rezignoval. Někteří z delegátů soudili, že to bylo o několik let později, než je zdrávo. Strejček měl vždy talent podporovat neschopné, např. Stanislava Mastného a Simonu Kafoňkovou. Připisuje se mu lví podíl na třetím štěpení třebíčské ODS před třemi roky, když skoro polovina členů odešla do Výčap. Mimochodem, je až zarážející, kolik členů třebíčského zastupitelstva v současnosti i v nedávné minulosti prošlo členstvím v ODS.

 

Když nebyl nikdo jiný, chopil se příležitosti Stanislav Cejpek, neslaný nemastný Třebíčan a před časem „podržtaška“ Ivo Strejčka, a stal se předsedou kraje. Je si dobře vědom svých velkých slabin a tak hned prohlásil, že jen do jarního volebního sněmu. Snad toho moc do té doby nezbabrá.

Pak už na sněmu nebylo nic pozoruhodného. Snad jen podpora Petru Nečasovi, který se v Jihlavě jen mihl. A pak dlouhá doba utahaného jednání

František Ryneš