Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Glosa 11. července
Glosa 11. července PDF Tisk Email
Středa, 11 Červenec 2012 07:11

Z Jaroměřic stále častěji přicházejí zprávy, které by Třebíč mohla, nebo spíše rozhodně měla, následovat. Třeba přijetí vyhlášky na zrušení hazardu. Jaroměřičtí oželí nemravné peníze v rozpočtu ve prospěch svých obyvatel. Třebíčské radnici asi nesmrdí.

Nyní se zastupitelstvo Jaroměřic rozhodlo požádat o dotaci na generální rekonstrukci náměstí. Překvapivé architektonické řešení bude lahodit oku obyvatel a přitáhne turisty. V Třebíči radní hledají důvody, proč nechat Karlovo náměstí chátrat.

Proč tomu tak je? Všechno je v lidech, říká se. Lze s tím souhlasit jen částečně. Ono je to také o penězích. Starosta Jaroměřic Jaroslav Soukup je úspěšný na poli získávání dotací. Třebíč se získat dotace na náměstí ani nepokusila. Jde jinou cestou. Cestou stavby nepotřebných kruhových objezdů, drahých akvaparků a staveb komunikací k soukromým pozemkům. Bez dotací. Starosta a jeho parta je evidentně neumí sehnat. Radniční vrabci štěbetají o předčasné výměně postů. Ale pochybuji, že to něco výrazně změní. Zdá se mi, že jako jinde o prioritách města nerozhodují politici, ale kmotři.
František Ryneš

Aktualizováno Středa, 11 Červenec 2012 07:18