Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Glosa 1. června
Glosa 1. června PDF Tisk Email
Pátek, 01 Červen 2012 00:00

Rada města chce předložit ke schválení zastupitelstvu nová pravidla pro kontrolní činnost finančního a kontrolního výboru. Podle současného člena finančního výboru a člena kontrolního výboru v minulém období Jaromíra Baráka (HZNR!) však velmi dobrá pravidla existují. „V minulém období jsme je jako opozice protlačili. Jsou to pravidla, která kopírují obdobný dokument kraje,“ tvrdí Barák.

Starosta Pavel Heřman se na přímou otázku novinářů na tiskové konferenci vytasil s kuriózním odůvodněním. „Na radnici se žádná pravidla nenašla (!),“ tvrdil.

 

Chápu, že se papír mohl někde založit. V době elektronického věku však takový argument neobstojí. Dokument zcela jistě existuje i dnes alespoň v elektronické podobě. Leda by za sebou minulá garnitura zametla tak důkladně, že smazala i paměti počítačů zastupitelů minulého období. Mnohem logičtější vysvětlení je, že vedení radnice existenci pravidel zatlouká, aby mohlo stvořit pravidla nová, k obrazu svému. Vždyť kontrola nešla pod fousy ani „maškovské“ koalici.

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 07:48