Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Heřman zase převlékl triko
Heřman zase převlékl triko PDF Tisk Email
Pondělí, 21 Květen 2012 11:56

Notorický politický turista Pavel Heřman znovu změnil dres. Zatímco v komunálních volbách kandidoval za Sdružení starostů a nezávislých na kandidátce HZNR!, před měsícem odstoupil z kandidátky starostů do krajských voleb, aby nyní zakotvil u SNK-ED.

Předseda Starostů a nezávislých Vlastimil Bařinka byl Heřmanovou skrčkou šokován. Heřman při odstoupení totiž naznačoval zdravotní důvody. Původní dohodu kandidovat na prvním místě kandidátky starostů a TOP 09 jednostranně zrušil. Heřman se v tisku brání, že zdravotní důvody nikde oficielně neuvedl. A také prý neslíbil, že nebude kandidovat jinde. Zdá se však pravděpodobnější, že svá předešlá prohlášení - neprohlášení jaksi ne a ne vylovit z paměti. Pravým důvodem jeho odstoupení může být lenost. Starostové se totiž krátce předtím dohodli, že lídr kandidátky bude organizovat a vést celou volební kampaň v kraji.  

Jeho „přestup mimo přestupný termín“, o elementární slušnosti nemluvě, nepotkal Heřmana poprvé.

Za první dvě změny dresu nemůže. Občanské fórum zaniklo a z ODS byl vyloučen, když sestavil alternativní kandidátku do komunálních voleb. Pak kandidoval za Unii svobody do senátu. Tam se však zařadil do klubu KDU-ČSL. S lidovci spolupracoval i v krajském zastupitelstvu. Nyní tedy od starostů k evropským demokratům.

Co Heřmana k této politické promiskuitě vede? Těžko říci. Možná snaha aktuálně získat lepší vyhlídky na zvolení. Prostě jde tam, kde mu nabídnou více a kde jeho nestálost v lásce ještě neznají.

Je otázkou, zda bude pro evropské demokraty přínosem. Poslední dobou je kolem něho podezřele živo při zadávání zakázek. Už kdysi nesrovnalosti v kauze Intherm řešila policie, tehdy bez hmatatelného výsledku. Proč Heřman, pokud tehdy skutečně nepochybil, nechce ani po letech zveřejnit podklady? Je krajně podezřelé, že firma Intherm nezvítězila s nejnižší cenou, ale až se čtvrtou v pořadí!

Také prodloužení smlouvy s mobilním operátorem bez výběrového řízení nebylo zrovna košer. Heřman je přesto podepsal. Nyní řeší policie porušení zákona ze strany Martina Svobody z Kapucína. Posvítí si i na Heřmana?

Rozdělení zakázky na výměnu oken v šesti MŠ a jídelně také silně zavání. Tyto praktiky kritizuje antimonopolní úřad. A obrat o 180 stupňů při povolení pivních slavností na Karlově náměstí? Nevěřím, že to rada udělala pro Dennerovy krásné oči.

Příkladů bychom asi při troše snahy našli mnohem více. Uvidíme, zda je jeho momentální orientace definitivní.

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 21 Květen 2012 12:21