Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Komu vadí zpráva kontrolní ho výboru?
Komu vadí zpráva kontrolní ho výboru? PDF Tisk Email
Sobota, 28 Duben 2012 06:43

Poté, co se sdělovací prostředky pozastavovaly nad tím, že rada města Třebíče stáhla z programu čtvrteční schůze bod o projednání zprávy kontrolního výboru, vysvětlili starosta Heřman (HZNR!) a jeho zástupce Pavel Pacal (Pro Třebíč), proč se tak stalo. Podle nich zpráva odporovala Zákonu o obcích (!!!). Chyběly prý některé podpisy kontrolovaných. To je ovšem pouze technická záležitost, kterou lze odstranit během pár hodin.

Pravý důvod byl asi někde jinde. Zpráva obsahovala nepříjemné skutečnosti. Hlavně to, že radní neodstranili závady z poslední kontrolní zprávy. Šlo hlavně o nájemní smlouvy, které mohly svou nevýhodností poškodit město.

Ale ani další body kontroly nebyly radě po chuti.

Například kontrola masivního zdražení kruhového objezdu v bývalé borovinské továrně, který vlastně občané Třebíče vůbec nepotřebují. Výbor se také chce zaměřit na kontrolu opravy budovy, kde sídlí městská policie. Opravu začala firma příbuzného Miloše Maška, ta však zkrachovala. Proto opravu dokončovala firma Kapucín. Ve veřejnosti panují obavy, že náklady na dokončení opravy mohly být nepřiměřené.

Aby „vrtaly“ z kontrolního výbory napříště umravnili, vymysleli radní pěkně vypečenou fintu. Zařadí projednání zprávy o kontrole až na září! Proč ne na červen? Ještě předtím, v červnu, totiž schválí nová pravidla pro kontroly, která má připravit tajemník města. V září pak pravděpodobně zjistí, že zpráva vypracovaná v dubnu neodpovídá pravidlům schváleným v červnu. A budou mít důvod k odmítnutí. Tak to by ani sám Miloš Mašek nevymyslel.

František Ryneš

Aktualizováno Sobota, 28 Duben 2012 20:50