Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Glosa.
Glosa. PDF Tisk Email
Čtvrtek, 26 Duben 2012 05:14

Rada města na poslední chvíli změnila program jednání dnešního zastupitelstva. Jaksi náhodou (?) vypadly některé důležité body.Předem avizované schválení obecně závazné vyhlášky, kterou bude v Třebíči zakázán hazard, se nekoná. Důvod? Stěžovali si tři provozovatelé hazardních automatů, že to Třebíči osladí. Prý město zažalují, vyhrožovali a prohraný soud bude stát milióny. Radní se „podělali“ a vyhlášku stáhla i Irena Hejzlarová (TOP 09) z programu finančního výboru. Prý vše musí ještě projednat jakási skupina právních expertů. To v Jihlavě, Jaroměřicích, Plzni, Táboře atd. atd. byli politikové mnohem odvážnější. a hazard zakázali. Občané jim tleskají. Na rozdíl od Třebíče, kde sklízejí posměch.
Druhým staženým bodem je zpráva kontrolního výboru o provedených kontrolách.

Výbor kontroloval stav smluv, uzavřených městem a plnění nápravných opatření, které zastupitelstvo uložilo po minulé kontrole. A právě nápravná opatření jsou achilovou patou nového zastupitelstva. Neplní a skrývají se za arogantní repliky vedoucího majetkového odboru Pavla Krause. Důvodem nemusí být jen kontrola starých smluv. Mohla to být připravovaná kontrola víceprací na předražené stavbě nepotřebného kruhového objezdu v bývalé borovinské fabrice. A nebo kontrola opravy „hnízda“ městských policajtů z dílny firmy Kapucín? Uvidíme. Jednání zastupitelstva může být zajímavé. Doporučuji široké veřejnosti.

František Ryneš

 

 

 

 

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 08:05
 
Komentáře (1)
...
1 Čtvrtek, 26 Duben 2012 11:47
Stepan Novak
Mozna ze by nebylo spatne udelat z Trebice takove ceske Las Vegas, stejne tady neni moc jine prace a lepsi to asi v budoucnu moc nebude. :)