Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Sněm ODS potvrdil Jonáše
Sněm ODS potvrdil Jonáše PDF Tisk Email
Pondělí, 02 Duben 2012 08:00

Regionální sněm ODS Vysočiny proběhl v sobotu ve Stříteži u Jihlavy. Z hlediska třebíčského regionu měl na programu dvě zásadní otázky.

Sněm potvrdil za kandidáta do senátu současného senátora Vítězslava Jonáše. Ten má velkou naději na zvolení, protože jeho protikandidáty jsou poměrně slabé osobnosti.

Druhým důležitým bodem programu bylo schválení kandidátky do krajských voleb. Zde si občanští demokraté dělají velké naděje. Rádi by získali 20%. „Za našimi kandidáty nejsou žádné kauzy,“ libuje si Vítězslav Jonáš. Pravda, z opozice na třebíčské radnici lze dělat relativně slušnou politiku. V koalici to v minulém období bylo podstatně slabší. Voliči však mívají krátkou paměť, ostatně Simona Kafoňková již dobré jméno ODS nepoškodí, propadla v primárkách.

 

Nejvýše umístěným kandidátem je za náš okres málo známý Pavel Nevrkla z Jemnice. Desátý je senátor Vítězslav Jonáš, na 11. pozici, těsně před senátorem Milošem Vystrčilem, je Martina Bártová z Třebíče. Ale ta už je na evidentně nevolitelném místě, i když voliči v minulých volbách udělali stranickým sekretariátům velký škrt přes rozpočet.

Celkově se dá říci, že ODS na Vysočině vsadila na nové „neprovařené“ tváře. Za pokus to rozhodně stojí. Proto málokoho, kdo se vyzná v poměrech na Vysočině může překvapit, že v čele kandidátky nestojí předseda kraje a europoslanec Ivo Strejček. Že by zbabělost nebo obava, že na povrch vyplave něco smrdutého? Dřívější nekritická podpora Stanislava Mastného a Simony Kafoňkové skýtá značný mediální potenciál.

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 08:25