Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Střípky z jednání zastupitelstva
Střípky z jednání zastupitelstva PDF Tisk Email
Středa, 21 Březen 2012 14:08

Zastupitelstvo vyslechlo prezentaci končícího radního kraje Vysočina Ryšavého (ČSSD) s názvem Integrovaný systém nakládání s odpady v Kraji Vysočina. Vzal si na pomoc ještě ředitele tohoto projektu. V podstatě se jedná o stavbu spalovny u Jihlavy a následné ukládání nebezpečných odpadů. Zastupitelé souhlasí s pokračováním prací na projektu. Referující je ubezpečili, že spalovna bude v Jihlavě a Třebíčanů se nebude týkat. Dobře jim tak. Naopak zatajili, že podíl Třebíče na stavbu spalovny bude 45 miliónů.
 

Zastupitelstvo přikleplo firmě Kapucín dotaci na obnovu fasády bývalého Krankenhausu v Židech ve výši 66.664 Kč. Zastupitelé Martin Svoboda (Kapucín - VV), Milan Šťastný (Kapucín – Břehy) a Petr Škarabela (Kapucín – HZNR!) se polepšili po posledním skandálu s mobilkami a před hlasováním oznámili konflikt zájmů. Jen tak dál, hoši!

Zastupitelstvo města – rozhodlo neuplatnit předkupní právo na dům č. p. 56 na ul. L. Pokorného v Třebíči, který před nedávnem město převedlo občanskému sdružení Vrátka. Vrátka totiž založila stoprocentní dcerku jako s.r.o. a chce tento dům do „eseróčka“ převést.  Důvodem je žádost o dotaci Vrátek z Evropských strukturálních fondů na jeho rekonstrukci. Jenomže se ukázalo, že z těchto fondů mohou čerpat neziskovky a důvod je tedy falešný. Jaromír Barák (HZNR) vyjádřil obavu, že by občanské sdružení, které jinak jako člen Rotary klubu Třebíč podporuje, mohlo obejít předkupní právo tak, že prostě prodá celé s.r.o. I když na tyto nejasnosti radní nedokázali odpovědět, přesto návrh prohlasovali za pomoci socialisty Malého.


Bylo schváleno rozpočtové rozpočtové opatření, podle kterého si úředníci polepší na platech o zhruba 150 tisíc.


Trapná situace nastala, když došlo na další postup revitalizace Karlova náměstí. Radní tvrdili, že původně zpracovaný koncept studie Ing. arch. Pitlacha nemůže být základem pro další přípravu územní studie. Hlavním důvodem prý je, že by práce nebylo možno etapizovat a na celou rekonstrukci město nemá peníze. V té chvíli ovšem zastupitelům chyběla informace od Ing. arch. Pitlacha. Podle jeho slov nejenže etapizace jeho studie je možná, ale dokonce ji vedení města sám doporučil!!!

A tak se na náměstí nebude dít prakticky nic. Nechají se pouze dožít záchodky a jehličnaté stromy, vymění se část dlaždic. To se nelíbilo zastupiteli a Heřmanovu spolustraníkovi Jaromíru Barákovi. Vyčetl starostovi zradu volebního programu a ztrátu zaujetí pro zkrášlení města. Vždyť právě revitalizace náměstí byla stěžejním bodem programu. „Budeme místo toho za městské peníze stavět nepotřebné kruhové objezdy v Borovině a nesmyslně dávat desítky miliónů do bazénu Laguna,“ horlil Barák, ale, jak řekl, jako když hrách na stěnu hází.


Bod „Různé“ se tentokrát obešel bez závažných témat. Petice proti kácení stromů u Nového hřbitova, kterou připomněla Julie Dolejší (KSČM), se podle starosty Heřmana řeší. Je-li tomu stejně jako u mnohých dalších bodů, nic se asi nevyřeší.

 František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 08:33