Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Bruslení zdarma nebo za dvacku?
Bruslení zdarma nebo za dvacku? PDF Tisk Email
Středa, 08 Únor 2012 09:23

Politici pronáší výroky podle toho, jak fouká vítr. To jsme si už dávno všimli. Stejné je to i v Třebíči. Loni se s velkou slávou otevírala bruslařská dráha na baseballovém stadionu Na Hvězdě. Místostarosta Svoboda zajel první rekord dráhy a dalších 500 bruslařů se zapojilo do radovánek na ledě. Mnoho lidí bylo spokojeno, politici si udělali dobré oko. Určitě i další místostarosta Pavel Pacal, který tehdy podle idnes.cz prohlásil: „Bavili jsme se o tom, že bruslení pro veřejnost na této dráze bude zdarma. Baseballový areál patří městu…“ A zdarma bylo.
Před otevřením letošní sezóny, opět dle idnes.cz, mělo být vstupné dobrovolné. Proč ne. Nadšenci kropící dráhu v desetistupňových mrazech si nějakou odměnu zaslouží. Jaké překvapení, když při vstupu po vás chce pikolík 20,- Kč vstupné! Prý je letos změna a vstupné se bude vybírat! Pro pětičlennou rodinu to znamená 100,- Kč. Někdo si řekne, že to není mnoho. Ano, pro ty co mají příjem minimálně průměrný, je to pravda. Pro ty, co jsou na pracáku a žijí z minima, to znamená prakticky stop.

Za sobotu a neděli 200,- Kč se možná rovná potravinám na dva obědy celé rodiny. Loni jsem si říkal, perfektní, město něco dělá pro lidi a i pro ty chudší. Letos se k nim otočilo zády. Mimochodem za jeden den při návštěvě 300 bruslařů se jedná o částku 6.000,- Kč. Místostarosta Pacal prohlásil, že stadion je Města Třebíč. Komu jde výtěžek ze vstupného? Klubu Nuclears, který na provoz stadionu dostává více jak milion korun a k tomu další skoro milion na provoz klubu a na soutěž další stovky tisíc? Nebo městu Třebíč, které potřebuje vylepšit katastrofální rozpočet? Možná si Nuclears tvoří černý fond. Ale jedno je jisté. Zase na to  doplatí obyčejný občan.

Jan Zeman

Aktualizováno Sobota, 17 Březen 2012 14:56