Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Podnikatelé na radnici
Podnikatelé na radnici PDF Tisk Email
Pondělí, 23 Leden 2012 00:00

Třicítku podnikatelů pozval starosta Pavel Heřman na radnici. Schůzka která se dnes uskuteční, má pomoci vzájemné informovanosti. Město Třebíč se chystá aktualizovat strategický plán rozvoje. Jednou z priorit je podnikání a zaměstnanost. „Tuto kapitolu nejsme schopni zpracovat bez zástupců podnikatelského sektoru, významných zaměstnavatelů a dalších partnerů,“ uvedl v pozvánce starosta Heřman.

Poněkud podivně byl proveden výběr osmadvaceti podnikatelských subjektů. Většinou se jedná o „spřátelené firmy“ s radnicí. Naopak někteří větší podnikatelé pozváni nebyli. „Mám roční obrat několikanásobně větší než celý slavný Kapucín a pozvánku jsem nedostal,“ diví se jeden z třebíčských podnikatelů. „Ale to už jsem si tady zvykl, podnikám především mimo okres,“ doplnil.

V pozvánce se též tvrdí, že jde o setkání s Okresní hospodářskou komorou Třebíč a s Úřadem práce Třebíč. Starosta Heřman asi ještě nezaznamenal, že úřad práce v Třebíči skončil již v dubnu minulého roku. Také účast hospodářské komory je zajištěna dosti podivně. „Nic o tom nevím,“ byl překvapen člen představenstva komory František Joura.

Zdá se tedy, že více než o avizovanou vzájemnou informovanost o připravovaných aktivitách, záměrech a potřebách jde spíše o alibistický přístup starosty Heřmana a jeho radniční party.

František Ryneš

Aktualizováno Sobota, 18 Únor 2012 12:05