Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Dušičky jsou rájem zlodějů
Dušičky jsou rájem zlodějů PDF Tisk Email
Sobota, 29 Říjen 2011 00:00

I na hřbitově můžete potkat zloděje

Období kolem tzv. „dušiček“ tj. 2. listopadu, nám již pomalu klepe na dveře. Na hřbitovy se začnou sjíždět příbuzní a známí, aby uctili památku svých blízkých. Ovšem hřbitovy a parkoviště blízko hřbitovů začnou navštěvovat i lidé, kteří sem přijdou úplně za jiným účelem. Ten bude jen jediný a to něco získat - ukrást. Lidé, kteří přijíždějí na hřbitov v automobilech, by si měli uvědomit, že interiér automobilu je jako výkladní skříň. Proto veškeré mobily, fotoaparáty, kabelky, peněženky, oblečení nebo jiné cennosti nenechávejte na sedadlech, popřípadě ani v zavazadlovém prostoru. Auto u hřbitova zůstává bez dozoru a než se k němu vrátí majitel, mnohdy toho využije zloděj a „nabízené“ věci si vezme. Nejen že se vám ztratí věci z automobilu, ale dojde ještě k jeho poškození. 

Bohužel Vaše věci nejsou v bezpečí ani tehdy, pokud si je vezmete sebou na hřbitov. V okamžiku, kdy svoji kabelku nebo jinou cennost byť jen na chvíli odložíte na okraj hrobu a jdete zapálit například svíčku, stává se Váš majetek velmi snadným cílem pro zloděje.

 

V tomto období nejsou problémem jen zvýšené počty krádeží u hřbitovů, ale i zvýšený provoz na silnicích. Lidé budou častěji vyjíždět na hřbitovy v blízkosti svých bydlišť, ale do našeho okresu budou přijíždět i příbuzní z jiných krajů, kteří budou chtít navštívit své blízké. Policisté v těchto dnech zvýší dohled nad silničním provozem a také policejní hlídky v místech, kde se nacházejí hřbitovy, budou zajišťovat kontrolu parkovišť.
Všechny tyto účastníky silničního provozu proto upozorňujeme, jezděte opatrně, zbytečně nespěchejte, na cestu se vydávejte odpočatí. Pamatujte, že je tu již podzim a proto mohou být silnice namrzlé, či pokryté mokrým listím, ráno jsou časté mlhy. Vám všem přejeme šťastný návrat do Vašich domovů.
Marcela Lavická 

Aktualizováno Čtvrtek, 03 Listopad 2011 20:31