Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Kdo to zavinil? Číňani!
Kdo to zavinil? Číňani! PDF Tisk Email
Pondělí, 10 Říjen 2011 14:00

Třebíčský úřad práce evidoval v září 6.550 nezaměstnaných. To je bez jedné desetiny 11%!!! Tímto nelichotivým výsledkem se náš okres řadí na 16 místo v republice, která má průměr 8%. Na Vysočině jsme na tom dokonce s odstupem nejhůře.

Dobrá situace není ani v kategorii absolventů. Spolu s mladistvými je jich bez práce 664. Ani v počtu uchazečů na jedno místo nedochází ke kýženému zlepšení. Na jedno volné místo je 29 uchazečů.

Zatímco celorepublikově a v ostatních okresech Vysočiny nezaměstnanost klesá, na Třebíčsku se dlouhodobě zhoršuje, v lepším případě stagnuje.

Odpovědní činitelé asi čekají na zázrak. Tím měl být tajemný podnikatelský subjekt z dálného východu, jehož existenci třebíčská radnice dlouho tajila. Očekávaný velký investor z Čínské republiky si však investici v třebíčské průmyslové zóně rozmyslel. Místostarosta Pavel Pacal (Pro Třebíč) to lakonicky komentoval: „Taiwanská firma prozatím upouští od rozšiřování podnikatelských aktivit v České.republice“. A tak budeme na zázrak čekat dál.

František Ryneš

Aktualizováno Čtvrtek, 03 Listopad 2011 20:27