Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Třebíč možná zavede dražby!
Třebíč možná zavede dražby! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 29 Září 2011 21:48

Třebíčský radní Martin (Bambus) Svoboda (VV) se nechal slyšet na stránkách Třebíčských novin, že radnice se zavedením elektronických aukcí při vypisování veřejných zakázek nepočítá. Jiný názor ovšem na tiskové konferenci zastával místostarosta Pavel Pacal (Pro Třebíč). „Rada města zavedení aukcí neprojednávala. Chceme pro hospodaření Třebíče nastavit nejlepší podmínky. Ani elektronické aukce nevylučujeme, jestliže přinesou úsporu. Chceme se poučit v jiných městech, kde to již funguje. Prohlášení Martina Svobody bylo jeho osobním názorem, nikoliv většinovým postojem rady města Třebíče.“

Je samozřejmé, že elektronické aukce nevadí místostarostovi, který není spolumajitelem ani statutářem firmy. Podle zkušeností ze Semil dražba srazí cenu zakázky až o třetinu. Kdyby musel Kapucín soutěžit třeba o zakázku na rekonstrukci městské strážnice, musel by jít s cenou hodně dolu nebo by se ze zakázky těšil někdo jiný.

 

Konkurence je zázračný prostředek. Polostátní České dráhy snižují cenu jízdenek z Ostravy do Prahy o třetinu. Jen díky konkurenci Student Agency. Proto se na třebíčském rybníčku bude podnikatel bránit konkurenčnímu prostředí zuby nehty. Má na to prostředky. Je přece radní za koalici, která má většinu pouhého jediného hlasu. Kdyby však chtěl podezření z nefér výběru populární obálkovou metodou odvrátit a pro město učinit to nejlepší, nebránil by elektronické dražbě. Ale řekněte, proč by jinak podnikatel v Česku do politiky šel?

František Ryneš 

Aktualizováno Pondělí, 24 Říjen 2011 08:07