Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Zastupitelstvo proběhlo v klidu
Zastupitelstvo proběhlo v klidu PDF Tisk Email
Pátek, 23 Září 2011 07:24

S malým zpožděním začalo včerejší jednání zastupitelstva. Po krátké slovní přestřelce na téma, zda ho starosta Pavel Heřman (HZNR!) svolal v souladu s jednacím řádem a po malé úpravě programu se dali zastupitele do práce.

Rodiče dětí ZUŠ Resonance zajímalo připravované sloučení se ZUŠ Fórum. Na toto téma si brousila ostrovtip koalice i opozice. Nutno podotknout, že argumenty místostarosty Pavla Pacala (Pro Třebíč) pro sloučení byly pádné a podložené studií i s grafy a těžko se daly účinně napadnout. O to se pokusil i bývalý místostarosta Jan Karas (KDU-ČSL). Že by už předvolební kampaň do krajských voleb? Nakonec odešli rodiče s těšínskými jablíčky, že „prozatím“ zůstane Resonance ve své budově, ale obě školy se přece jen sloučí. To však již avizovala rada i na tiskové konferenci před týdnem. Po dobu úprav v budově Fóra se tedy nic moc nezmění, kromě nového ředitele a pár správních zaměstnanců.

Druhým bodem, který sliboval rozruch, bylo vyznamenání čtyř osobností Cenou města Třebíče. Diskuze byla sice obsáhlejší, ale nakonec se ocenění dostalo třem ze čtyř navržených, o kterých bylo hlasováno odděleně. Jediným překvapením tedy byl diskuzní příspěvek komunisty Zahrádky, který obhajoval Františka Puchnara. Komunistům spolupráce s „jejich“ StB nevadí, ostatním evidentně ano.

Zastupitelé schválili i dražby Hotelu Winkler a sídla firmy Yashica, stejně jako záměr prodeje bývalé zdravotní školy obálkovou metodou a dalších nemovitostí. Městská kasa potřebuje peníze jako sůl, hrozí několik soudních porážek a už není kde brát.

Horké chvilky zažil Pavel Heřman už jen v bodě různé, když byl napaden opozicí kvůli rodinkaření  kolem Třebíčského operního festivalu. Opozici se také nelíbil předražený manuál na nové grafické ztvárnění městských propagačních materiálů. Jednání nebylo dlouhé. O půl osmé už byli zastupitelé doma.
K některým dalším zajímavějším bodům jednání zastupitelstva se vrátíme později.


František Ryneš

Aktualizováno Neděle, 16 Říjen 2011 11:05