Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Glosa – Heřman porušil jednací řád
Glosa – Heřman porušil jednací řád PDF Tisk Email
Pondělí, 19 Září 2011 00:00

Třebíčský starosta Pavel Heřman (HZNR!) svolal na čtvrtek 22. září zasedání zastupitelstva. Pozvánka datovaná 16. září byla zastupitelům tentýž den také doručena. O den později, než ukládá platný jednací řád zastupitelstva.

Když byl Heřman minulé volební období v opozici, často poukazoval na to, že radní prosadili příliš krátkou dobu – pouhých deset dnů – na zaslání podkladů a tudíž i na přípravu zastupitelů na své jednání. Argumentoval, že opoziční zastupitelé nejsou uvolnění, nemají proto úřednický aparát ani dostatek volného času, vždyť práci zastupitele vykonávají při zaměstnání.

 

Heřman měl tehdy svatou pravdu. Jenomže jen usedl do starostenského křesla, obrátil se jak Ferdyš Pištora. Téměř v zápětí prosadila koalice zkrácení doby na 7 dnů. I tento účelově zkrácený termín mu však dělá problém dodržet. Možná nejde o úmysl vyšachovat neuvolněné zastupitele z procesu rozhodování o věcech veřejných. Možná jde jen lenost uvolněných a jejich úředníků. V každém případě jednání radních vzbuzuje podezření.


František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 11 Říjen 2011 11:08