Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře U Trumpetky bylo zase veselo
U Trumpetky bylo zase veselo PDF Tisk Email
Pondělí, 13 Červen 2011 06:45

V noci ze soboty na neděli se vandalové v Zámostí vyznamenali. Okolo půlnoci, zřejmě posíleni alkoholem, začali za hurónského řevu vytrhávat květinovou výzdobu z truhlíků u rodinných domů. A aby vzbudilo jejich počínání odpovídající pozornost, házeli z kořenů vytrhaná kvítka na parkující automobily. To nebylo vše. Převraceli popelnice, vysypávali jejich obsah na ulici. Jednou z nádob dokonce „ozdobili“ kapotu automobilu.

Vše se dělo bez pozornosti městských strážníků. Zhruba ve stejné době jejich auto projíždělo Brněnskou ulicí směrem ven z města. Že by o incidentu nevěděli? Je to dost dobře možné, vedení radnice opakovaně odmítlo požadavek na osazení kamery ve čtvrti UNESCO.

 

Koncem týdne je obyvatelstvo Zámostí obtěžováno návštěvníky restaurace U Trumpetky pravidelně. Její provozovatel evidentně nezvládá provoz. „Hlásit narušení pořádku městské policii nemá smysl. Několikrát jsem se o to pokusila. Přijeli a výtržníkům hned řekli, kdo je „udal“. Teď už se bojím,“ říká jedna z obyvatelek Židů.

A také okolní průchody mezi domy, ve dne velmi obdivované turisty, se v noci mění v improvizované záchody. Nechutný odér ovšem nevyprchá rychle. Orgány hygienické služby jsou bezradné. Přiznávají, že restaurace nesplňuje požadavky na hygienu zejména tím, že nemá odpovídající sociální zařízení. „Nemůžeme restauraci zavřít,“ vysvětluje pracovnice hygieny. „Formálně mají sociální zařízení v pořádku, pan inženýr Milan Šťastný (zastupitel města, Kapucín-Břehy – pozn. red.) totiž provozovateli podepsal dohodu, že mohou využívat záchod v jeho domě asi 100 metrů vzdáleném, kontrolovat to však nemůžeme“ vysvětluje.

Rada města má ještě od svých předchůdců nástroj, kterým může nepřístojnosti v Trumpetce účinně omezit. Může totiž určit otevírací dobu. Starosta může také nařídit strážníkům, jimž ze zákona velí, provádět časté kontroly provozovny a jejích hostů. Udělá to? Obyvatelé Zámostí by zatleskali.

František Ryneš

Aktualizováno Čtvrtek, 07 Červenec 2011 04:41