Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Sčítání lidu podruhé
Sčítání lidu podruhé PDF Tisk Email
Pondělí, 28 Březen 2011 07:59

Do redakce nám přišel anonymní mail ohledně sčítání lidu. Dotyčný, či dotyčná se vyjadřují ke smyslu sčítání. Názory se různí a proto není na závadu si vyslechnout poněkud "drsnější" názor. Kromě pravopisných úprav, jde o přepis:
 Takže stát se NEDOZVÍ nic nového a peníze budou opět rozkradeny pro určitou skupinu lidí !!!!! Kolik nás je? A není to právě stát, který vydává občanky, rodné listy, úmrtní listy a tedy už dávno všechno ví? Nebo "stát" neumí sčítat a odečítat? Myslíte, že když se dva nevezmou, protože nechtějí přijít o obecní byt,že tohle uvedou do formuláře? Nebo že tam rodina uvede, že u ní bydlí 12 emigrantů z Rumunska od kterých vybírá 5.000,- Kč měsíčně za osobu bez  jakéhokoliv dokladu? Co je to za kravinu šířit to, že je dobré vědět, z jakého materiálu je Váš dům byt). Stavební úřad vlastní informaci správnou. Za naše peníze ji získal  prostřednictvím kolaudace i se stavebními plány a přesto dále šíří lži. Tak co pořád melou o hasičích, aby dostali správnou informaci.

Veškerá telefonní čísla jsou majetkem státu, stát má přehled o IP adresách  přidělených mezinárodním registrem. Je tedy vůbec něco, co by se stát ze sčítání dozvěděl nového? Myslím že nic. A navíc už je tady ABL, až se propojí na systémy typu Kapsch, žádný dotazník nebude tak výkonný a rychlý. Mimochodem, dnes se o každém z nás ví ÚPLNĚ VŠECHNO, od toho kde a kdy jsme byli díky kamerám na ulicích, v obchodech, systému Kapsch na dálnicích, kolik máte peněz v bance, kolik si vyděláváte, kam jste jel na dovolenou, co jste si koupili (opět kamery), co jste jedli, kolik jste bral benzínu a u které pumpy tankoval (kamery), kolik máte nemovitostí (Katastrální úřad), kolik máte aut (registr na úřadě), jaké máte číslo účtu ve vaší spořitelně nebo bance (uvedeno na formuláři pro daňové, sociální či zdravotní přiznání přiznání), kdy a jak dlouho jste byl nemocen, co berete za léky, prostě ÚPLNĚ VŠECHNO!
 Už nikdo z nás nemá žádné soukromí.............
Pokud se nepletu, nejintenzivnější a nejefektivnější využití dat ze sčítání lidu bylo poprvé po okupaci ČSR, kdy nacisté velmi ocenili sčítací archy s  uvedením židovského původu. Druhé využití přišlo po válce, kdy bylo díky  prvorepublikovému sčítání snadné rozlišit, kdo je Němec a bude tedy odsunut. No, a o pár let později zajistilo sčítání lidu evidenci třídních nepřátel,  případně lidí se "špatným" původem. Nezdá se mi, že by to kterékoli zmíněné  skupině obyvatel naší vlasti bylo ku prospěchu. To je poučení pro budoucnost, abychom nezapomínali, k čemu všemu mohou být naše "přiznání" ve sčítacích  arších použita. Řeči o tom, že data budou anonymizována a že se nikdo nedostane k individuálním údajům, jsou směšné. Co bude, až tyto data uniknou. Pouze otřepané "někdo se pomýlil" a zamete se to pod koberec. Až to bude zase nějaký extrémista - jedno jestli hnědý, rudý nebo zelený - potřebovat, tak si je z archivu vytáhne. Např. to k jakému náboženství se hlásíte, se může hodit!
 Proto budu patřit mezi ty, kteří papíry pošlou poštou nevyplněné. Až si mě pozve přestupková komise, řeknu jim, že jsem vyplněním a odesláním pověřila osobu, která z 25. na 26. března pobývala se mnou ve společné domácnosti. Což dle zákona mohu učinit. A jelikož je to osoba blízká, opět dle zákona nejsem povinná uvést jméno. A tím bude vše vyřízeno. 
  Vážený statistický úřade, vážená evropská unie... děkujeme.....
Jan Zeman

Aktualizováno Pondělí, 04 Duben 2011 10:58