Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Třebíč kupuje auto pro starostu
Třebíč kupuje auto pro starostu PDF Tisk Email
Úterý, 08 Březen 2011 07:21

Stalo se již zvykovou záležitostí, že si nový šéf v Třebíči krátce po nástupu pořídí nové auto. Stejně se zachoval i starosta Pavel Heřman (HZNR!). Jeho „staré“ mondeo je prý poruchové a do oprav se dává neúměrně mnoho peněz. Na tiskové konferenci se představitelé města nemohli dohodnout, kolik aut vlastně radnice vlastní. Heřman myslí že 14, Pavel Pacal (Pro Třebíč) 18. Tiskový mluvčí Ivan Přibík za pár dnů údaj upřesnil. Bez aut městských strážníků je správné číslo 19.

Pochopitelně se nabízelo levnější řešení. Převést do vozového parku města zánovní luxusně vybavený VW Passat, který si pořídila ředitelka kulturního střediska Hana Štěpničková (ODS) krátce po svém nástupu do funkce. Automobil je podle našich informací „málo jetý“, Štěpničková ho využívala hlavně ke svým spanilým jízdám za přáteli do Vídně.

 

Město tedy vyhlásilo výběrové řízení na nákup nové vlajkové lodi. Doufejme, že zadávací podmínky nejsou jako dříve ušity na míru předem vyhlédnutému prodejci.

Radnice chce také všechna auta vybavit lokalizačním zařízením GPS. Bude to pokročilá ale poměrně drahá vrze, která kromě sledování pohybu vozidel rovnou vypracuje knihu jízd. To bude znamenat konec černých jízd úředníků, na které poukazovali občané města. Vzpomínám si na jednání bývalého vedoucího odboru Radka Číhala (dnes zastupitel za Třebíč náš domov) před pár lety. V pracovní době se zúčastnil nohejbalového turnaje (jako divák), pořádaného soukromou společností v areálu pod hrází borovinského rybníku. Pojídal grilované prasátko a díky mobilnímu telefonu velmi zdařile předstíral pracovní činnost. Jako kdyby mluvil z kanceláře od pracovního stolu.

Se zneužíváním aut souvisí i označení předních dveří. Všechny vozy nyní ponesou logotyp Třebíče, mírně upravenou verzi s puntíky. Občané tak budou vidět, kudy auto jezdí a kde parkuje.

Doufejme, že tato opatření povedou k větší hospodárnosti. Šetřit se musí. Bez ohledu na to, že rozmařilé zastupitelstvo schválilo schodkový rozpočet, který je vyrovnán jen díky úvěru ve výši 200 miliónu korun.

František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 29 Březen 2011 06:36