Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře ODS na Třebíčku dále upadá
ODS na Třebíčku dále upadá PDF Tisk Email
Pondělí, 28 Únor 2011 08:12

Volební sněm Oblastního sdružení ODS Třebíč se sešel v sobotu v dopoledních hodinách v Malém sále Fóra. Jednání, které netrvalo ani 3,5 hodiny, v úvodní části schválilo zprávu o hospodaření oblasti za rok 2010 a rozpočet na rok 2011. Nový rozpočet je vlivem úsporných opatření podstatně chudší než v předchozích letech.
Ve volební části nedošlo k větším překvapením. Funkce předsedy a místopředsedy obhájili stávající funkcionáři Stanislav Cejpek (dlouholetý aparátčík a neúspěšný kandidát na starostu Třebíče) a Miloslav Popelka (hospodský a starosta Přešovic, „startující“ však za Rouchovany). O tristní situaci v ODS na Třebíčsku svědčí fakt, že oba ve volbách neměli protikandidáty. ODS zkrátka nemá schopné a „neprovařené“ lidi. Zbývajících devět míst členů rady obsadili po volbě ve třech kolech Miloslav Nevěčný (Jemnice), Roman Diviš (Kněžice na Jihlavsku), Marie Škvařilová (Moravské Budějovice), Simona Kafoňková (nechvalně mediálně populární „toaletářka“, Třebíč), Jaroslav Doležal (Moravské.Budějovice), Pavel Nevrkla (Jemnice), Ladislav Dvořák (zástupce protimastnovského reformního křídla v Třebíči), Josef Diviš (Třebíč – pravá ruka Simony Kafoňkové) a Igor Petrecký (Stařeč). Sněm změnil třetinu členů rady, omladil ji a snížil i vliv s pětašedesáti členy největšího místního sdružení ODS Třebíč. Třebíčí navrhovaný Ivo Uher neprošel ani v jednom ze tří kol, když získal pouze 19 hlasů a jasně prohrál s mladým Petreckým. Celkem 23 hlasů (podle jiného zdroje 14) nestačilo třebíčskému zastupiteli Karlu Dolákovi, který však kandidoval proti vůli třebíčského místního sdružení.
O komickou vložku se pokusil Ivo Uher. Prohlásil, že pouze on je autentickou opozicí v Třebíči. Tím vyloudil smích na tváři své bývalé milenky Kafoňkové.
Celkově lze říci, že sněm potvrdil zabetonování krizové situace v ODS na Třebíčsku. Volbu nevýrazného Stanislava Cejpka si na místě „pohlídal“ europoslanec Ivo Strejček. Nesouhlas se situací na Třebíčsku noblesně vyjádřila místopředsedkyně strany Miroslava Němcová. Ač byla pozvána nepřijela. Zřejmě nemůže zapomenout na nehorázné invektivy Simony Kafoňkové před parlamentními volbami, kdy Třebíč nechtěla podpořit její první místo na kandidátce.
Senátor Vítězslav Jonáš stál o získání oficiální podpory oblasti do příštích senátních voleb. Získal však pouze slovní podporu sněmu. V kuloárech se šuškalo, že pravým důvodem jsou ambice jiných kandidátů, kteří v pravý čas vystoupí ze stínu Slávka Jonáše. Tuto informaci však popřel oblastní manažer Miloš ŠŤastný.
František Ryneš 

Aktualizováno Středa, 09 Březen 2011 06:58