Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Ostří hoši znovu na scéně
Ostří hoši znovu na scéně PDF Tisk Email
Úterý, 15 Únor 2011 16:03

Třebíčská ODS znovu prokázala naprostou absenci pudu sebezáchovy. Na pondělním sněmu místního sdružení v salonku Hotelu Atom proběhla volba nové rady na příští dvouleté období. Dosavadní předseda Ivo Uher, který se pár měsíců pokusil sněm oddalovat, již na předsedu nekandidoval. V kuloárech se hovořilo o tom, že po katastrofálním výsledku komunálních voleb ztratil podporu svého ochránce europoslance Ivo Strejčka. Svoji roli možná sehrálo i to, že se odstěhoval od své letité milenky Simony Kafoňkové. Aktu pomsty by nasvědčoval fakt, že právě tato nejznámější „toaletářka“ v republice se stala staronovou předsedkyní MS ODS v Třebíči. Obdržela téměř 90% hlasů přítomných delegátů. Byla zvolena navzdory tomu, že před komunálními volbami prohlásla, že nebude kandidovat, aby ODS neuškodila. Nyní tedy uškodila. Jejím zástupcem se stal Josef Diviš ze stejné frakce.

Také na zbylá místa v radě byli zvoleni, až na dvě výjimky, lidé, kteří zaručují kontinuitu neblahého vlivu Stanislava Mastného. Ten si zvolením do rady zachoval naději na nominaci do senátních voleb za dva roky. Do devítičlenné rady byli zvoleni Richard Kukla, Stanislav Cejpek, Ivo Uher, Stanislav Mastný, Karel Dolák, Martina Bártová a Pavel Suk.

 

Průběh sněmu komentoval jeden z účastníků, který si nepřál být jmenován, slovy: „Bylo to divadlo s dokonalým scénářem. „Mastnovci“ měli taháky, ze kterých četli své role. Sněm nebyl ještě půl hodiny po zahájení usnášení schopný. Pak nastoupily esemesky a telefonáty rodinným příslušníkům. Ti se pomalu dostavovali. Členové, kteří projevili jiný názor než konformní, byli ukřičeni. I když jsem něco podobného již zažil minule, tentokrát to bylo opravdu brutální. Změna k horšímu se zabetonovala, třebíčská ODS spěje do pekel. V příštích volbách nezíská ani ty dva mandáty,“ posteskl si.

František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 01 Březen 2011 10:01