Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Historický úspěch třebíčských šermířů – veteránů
Historický úspěch třebíčských šermířů – veteránů PDF Tisk Email
Pondělí, 27 Červen 2022 14:16
Poslední červnový víkend si dali v Teplicích dostaveníčko veteráni ve sportovním šermu.

Mezi čtyřicítku nejlepších z celé České republiky se kvalifikovali František Ryneš, hájící barvy Sokola Brno I, a Jan Gross z RedGym Třebíč. A vedlo se jim nadmíru dobře.
František Ryneš v kategorii kordistů nad 70 let postoupil ze skupiny z druhého místa do vyřazovacích bojů. Tam nejprve porazil zlínského Zoubka a o vítězství se utkal s Janem Kučerou z Karlových Var, který obhajoval loňské prvenství. Ryneš se však nedal zvučným jménem zaskočit a Kučeru sesadil z trůnu. Utkání, které skončilo vítězstvím 10:5 pro třebíčského borce, bylo jedno z nejhezčích z celého kordového turnaje. František Ryneš se poprvé stal veteránským mistrem republiky.
Ani druhý třebíčský kordista Jan Gross neodjel domů bez medaile. Po pomalejším rozjezdu ve skupině padesátníků zazářil ve vyřazovacích bojích. Nejprve se utkal s obhájcem titulu Martinem Hoyerem z Prahy. Porazil ho nejtěsnějším rozdílem 10:9 v prodloužení, když vítězného zásahu dosáhl několik vteřin před koncem.
Ve druhé eliminaci si hladce poradil se rtuťovitým Jiřím Kalinou ze Sokola Plzeň. Ve finále narazil na Jaroslava Jílka z Lokomotivy Plzeň. Ten již byl nad jeho síly. Přesto mu náramně sluší stříbrná medaile a titul vicemistra ČR.
Závěrem lze říci, že se jedná o historicky nejlepší výsledek třebíčského šermu.
RedGym