Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Ryneš vicemistrem republiky
Ryneš vicemistrem republiky PDF Tisk Email
Pondělí, 25 Červen 2018 06:06

Úspěchy třebíčských šermířů veteránů

Nedávno jsme referovali o úspěchu žáků dorostenců na kordovém turnaji v Plzni, kde obsadili druhé, čtvrté a páté místo. Nyní na pěkné výsledky navázali i veteránští šermíři. Na víkendovém mistrovství republiky vybojoval František Ryneš v kategorii nad šedesát let stříbrnou medaili, když nejprve vyhrál základní skupinu a přes eliminaci postoupil do semifinále. Ve vyrovnaném boji porazil současnou kordovou jedničku Jana Jindru z Dukly Praha a postoupil do finále. Až zde podlehl Ivo Svobodovi z Bohemians Praha. Za zmínku stojí i pěkné deváté místo šermíře RedGym Třebíč Jana Grosse, v kategorii padesátníků.

V soutěži družstev se družstvu RedGym Třebíč také dařilo. Po jasném vítězství nad družstvem Riegel Praha v semifináleTřebíčané podlehli jen těsně 43:45 vysoce favorizované Lokomotivě Ústí n. L.  V utkání o třetí místo pak jasně porazili kordisty Orala Hradec Králové a brali bronz.

Mistrovství České republiky veteránů zakončilo úspěšnou sezónu třebíčských šermířů. Věříme, že i v příštím roce se jim bude dařit.

Jan Zeman