Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu František Ryneš vítězně
František Ryneš vítězně PDF Tisk Email
Úterý, 16 Květen 2017 06:56

Dobrou formu před nadcházejícím mistrovství Evropy v šermu v italském Chiavari vykazuje třebíčský kordista František Ryneš. Vyhrál svoji kategorii na silně obsazeném mezinárodním turnaji O pohár hejtmana ve Zlíně.

V základní šestičlenné skupině utrpěl pouze jedinou porážku od slovenského reprezentanta Gabriela Kollára. Ve vyřazovacích bojích pak postupně přešel přes Víta Chmelu ze Sokola Brno I (10:8) a poté jasně 10:5 porazil aktuálně vedoucího šermíře národního žebříčku Jana Kučeru z Karlových Var. Tak postoupil do finále, kde si poradil s Jiřím Bodó z Teplic poměrem 10:6. O bronzovou medaili se utkali Kučera s Kollárem. Více se dařilo slovenskému reprezentantovi.

Vítězstvím se náš borec vrátil na druhé místo průběžného pořadí celostátního žebříčku. Vítězství je o to cennější, že ve finálovém utkání za stavu 6:6 upadl. I přes lehčí zranění však pokračoval a dotáhl utkání do vítězného konce.

Ceny vítězům předal hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek (KDU-ČSL), který vysoko hodnotil početnou účast veteránských šermířů i vysokou úroveň soutěže, které lesku dodali borci ze Slovenska a z Polska.

Jan Zeman