Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia vs. Slavia Praha 0:2 na zápasy
Horácká Slavia vs. Slavia Praha 0:2 na zápasy PDF Tisk Email
Úterý, 28 Únor 2017 17:11

Neděle a pondělí byly herními termíny prvních čtvrtfinálových zápasů play-off WSM ligy. I když se hrály poměrně vyrovnané zápasy, pražská Slavia pokaždé získala bod za vítězství. Hraje se na čtyři vítězné zápasy a tedy vedení je relativní. Je potřeba hned na úvod poznamenat, že se opakuje situace z dřívějších let, kdy na play-off zbývají hráči, kteří nemají tolik zkušeností a formy. V obraně nastupují mladíci Hort (20 let), Jiří Wasserbauer (19), Mikyska (17), v útoku vedle uzdraveného veterána Erata a Dolníčka vesměs dvacetiletí mladíci. Navíc toho ani mnoho letos za A tým neodehráli, Hort devět zápasů, Wasserbauer jen tři! I útočníci mají cca. jen polovinu zápasů za A tým, jinak juniorka či II. liga.

Pražané mají v obraně zkušenost, nejmladší Holý má 21 let, Knot 22, ostatní beci 24 a mnohem více. Průměr obrany u Pražanů je 29 let, u Horáků 24. A zkušenosti jsou znát. Třebíčským hráčům chyběl důraz a také potřebné zkušenosti.

V prvním zápase hráli Horáci sedm krát přesilovku, ale ani jednou ji neproměnili. Zato domácí jen pět přesilovek a dvě proměnili. Zohorna neproměnil trestné střílení ve druhé třetině. Ke škodě hostů je i zbytečné vyloučení Dolníčka na deset minut a prakticky celá třetí třetina bez kapitána.

Včera to bylo lepší, ale opět chybělo něco navíc. Hráči byli po nedělním zápase unavenější a byl to celkem více boj než pěkný hokej. Domácí dominovali v první třetině, kdy se ujali vedení. Ve druhé části pro změnu dominovali hosté a Kristlem vyrovnali. Třetí třetina ani prodloužení (v play-off 10min.)branku nepřinesly a nájezdy byly utrpení. Unavení hráči nemohli dát gól. Za hosty nedal ani jeden střelec, postupně na Frodla nevyzráli Milfajt, Kusko, Kristl, Dolníček či poslední Huňa. Za domácí rozhodl veterán Václav Pletka, který nic nevymýšlel a tvrdou ranou propálil Jekela v páté sérii.

Hosté tedy odjeli na Vysočinu bez vítězství. Herně se soupeři vyrovnají, a pokud přidají na důrazu, mohlo by se nějaké vítězství urodit. Hraje se dva dny po sobě, ve čtvrtek a pátek 2. a 3. března. Jen pozor, vstupné se zvedlo na 100,- Kč!

Jan Zeman