Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia opět padla na svém ledě!
Horácká Slavia opět padla na svém ledě! PDF Tisk Email
Pátek, 10 Únor 2017 07:38

Hráči Horácké Slavie měli možnost si zajistit přímý postup do play-off WSM ligy. Nejenže poslední dva zápasy hokejisté z Třebíče nezvládli, ale opět se zmítají v krizi dlouhé posledních šest zápasů. Mezi koly 33 až 44 dokázali chlapci s bílou hvězdou vyhrát deset ze dvanácti zápasů. Nyní z posledních šesti jen jednou! Přímý postup tak stále není jistý, i když není nemožný.

Předevčírem ovšem doma padli Horáci s předposlední Kadaní. Tedy po posledním Mostu další ze soupeřů, který je k poražení. Horácká Slavia prohrála 3:4 v prodloužení. Přitom ještě dvě a půl minuty před koncem třetiny vedli 3:2. Kadaň si přijela pro tři body a na jejich hře to bylo znát. Na rozdíl od domácích hráčů, kteří ve třetí třetině jen bránili výsledek. Za Třebíč nastoupil v rámci reprezentační přestávky do branky Vejmelka, do hry Radim Zohorna. Ohlášená posila Kamil Brabenec nedorazil.

Třebíčští měli perfektní vstup do zápasu, když hned ve 41. vteřině dal branku Kusko. Od poloviny třetiny však otěže zápasu převzali hosté a začali tlačit na domácí obranu.  A ve čtrnácté minutě se dočkali vyrovnání z hole Chrpy. Když už se zdálo, že domácí první třetinu dohrají v poklidu, Severočeši udeřili ve vlastním oslabení. David Kaše ujel domácí obraně a překonal Vejmelku.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, ale ani před prázdnou domácí bránou neuspěli. Naopak se poprvé na delší dobu dostali ve čtvrté minutě do pásma hostů Horáci a Dolníček doklepl odražený puk za záda Strmeně a bylo vyrovnáno. V osmé minutě nejlepší domácí střelec Richard Kristl poslal Slavii do vedení. Třebíč byla v laufu, ale další šance bohužel nevyužila.

Do třetí třetiny šla s jasným pokynem ze střídačky - ubránit výsledek. Nestalo se. Kadaňští šli za jasným cílem bodovat. Nejprve v 58. minutě vyrovnal Kaše nemastnou střelou mezi betony Vejmelky. V prodloužení to byla hra na jednu branku a Kadaň zaslouženě vyhrála po brance Hlavy.

Třebíč je tedy stále pátá, ale má stejně bodů jako Ústí, se kterým se utká v pondělí v posledním kole na domácím ledě. Tři body ztrácí Prostějov, který může uspět, ale má nejhorší los, doma Kladno a poslední kolo na Slavii. Ústí hostí doma Jihlavu. Horácká Slavia jede v sobotu do Frýdku. Pokud vyhraje a Prostějov neporazí Kladno, šestka je jasná. Pro další průběh soutěže by ale byla lepší pátá příčka a hratelnější Pražská Slavia, než třetí Kladno. I to je výhoda první šestky, že už znáte soupeře pro další zápasy play-off. Věřme, že se to podaří a také, že se uzdraví Roman Erat, klíčový hráč mužstva.

Jan Zeman