Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Na poslední Most prostě neumí!
Na poslední Most prostě neumí! PDF Tisk Email
Pondělí, 06 Únor 2017 14:39

Hráči Horácké Slavie si zadělali na pořádné drama. V sobotním utkání WSM ligy na ledě Mostu prohráli 3:1. Horácká Slavia jela na led Baníku jen se třemi útoky. Po návratu Pekra na Kladno a vlivem nemoci Erata nemají Třebíčští moc na výběr. Kometa je ve velké krizi a tak možnost zápůjčky je malá. Petr Mrázek hostuje v Olomouci, Radim Zohorna pravidelně nastupuje za Kometu a mladý Zábranský hrál ve stejný termín za juniorku Brna. Do branky se postavil Dominik Svoboda.

Za domácí nastoupila letos teprve potřetí mladá hvězda Litvínova Kristian Reichel a ten vstřelil obě první branky Mostu. Až čtyři minuty před koncem snížil Richard Kristl, ale na vyrovnání to nestačilo. Poslední branka padla do sítě Třebíčských v power-play. Letos ani jednou nedokázali Horáci poslední tým tabulky porazit za tři body. Celkově mají bilanci 5:7 na body. Tedy úspěšnější je poslední tým tabulky. Most ale na svém ledě není o moc horší než třebíčští. Severočeši získali doma jen o tři body méně, než Horáci. Tragédií je pro ně hra na ledě soupeře, ale i zde z chabých jedenácti bodů, získali tři na ledě v Třebíči. A v sobotu opět ukázali, že ani větší ztráta pro ně není neřešitelná. Na předposlední Kadaň už ztrácí jen deset bodů.

Zato Třebíčští borci jsou sice stále pátí, ale Prostějov už ztrácí jen dva body a má ještě úterní dohrávku k dobru. Dva body ztrácí i Ústí. Boj o šestku je stále otevřen i díky vzájemnému zápasu Třebíče a Ústí v posledním kole. Je otázkou, jestli na to budou ještě síly, pokud nebude kde brát hráče. Kometa ztratila ve dvou zápasech dva obránce a tak s další výpomocí to nebude snadné. Stejně jako na postu brankáře, kde se nedaří ani jednomu z dvojice Čiliak, Vejmelka, občas tedy vypomáhá i Jekel.

Ve středu hostí doma Horácká Slavia předposlední Kadaň. Vzhledem k silnému závěru Mostu, ani Kadaň si nemůže dovolit prohrávat. V sobotu zajíždí Třebíč na led Frýdku a poslední zápas bude v pondělí 13. 2., zmíněný duel s celkem Ústí nad Labem. Podaří se Třebíčským hokejistům jisté play-off?

Jan Zeman