Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Dva zápasy, dva body, derby pro Jihlavu!
Dva zápasy, dva body, derby pro Jihlavu! PDF Tisk Email
Úterý, 31 Leden 2017 10:02

Po sobotní prohře v prodloužení v Praze na Slavii, nastoupili v pondělí Horáci k derby proti Dukle. Jihlavští jsou v tabulce na druhém místě a byli jasnými favority. Neustále se ale traduje, že v derby nic neplatí. Ani forma, ani postavení v tabulce. Za Třebíč nastoupil pravděpodobně naposled Matěj Pekr, který by se měl vrátit do Kladna. Neví se, jak zvládne zápřah i Petr Mrázek, který má z Brna vyřízeno hostování do Olomouce. Od pátku odehrál čtyři zápasy, každý den jeden a za různé kluby. Na derby se do branky Třebíče postavil Karel Vejmelka. Hrálo se pěkně od podlahy a hráči se vůbec nešetřili. Bylo znát, že oba celky chtějí vyhrát. Často se vylučovalo a trestná lavice někdy připomínala střídačku. Celkem se zde odpykalo 25 trestů.

Pořádně rozloučit se s ní chtěl i Matěj Pekr, který provedl návštěvu časoměřičů pětkrát. Na druhé straně o něco méně horlivý byl Tomáš Čachotský, který zde byl na kontrole třikrát. A přesilovky určili ráz utkání. V polovině první třetiny hráli domácí přesilovku pět na tři a Dolníček dorazil střelu Jana Zdráhala do branky Jihlavy, 1:0. Ve druhé třetině při stejném počtu hráčů na ledě, se tentokrát do role doklepávače pasoval Jan Zdráhal a bylo 2:0. Utkání nebylo strohé na menší, či větší potyčky. Do bitky se zapojil Niko s Říhou. Když už se v polovině třetí třetiny zdálo, že domácí zuby nehty dnešní zápas ubojují, Jihlavští snížili na 2:1. A když šli čtyři minuty před koncem domácí do tří, bylo zle! Hosté přesilovku, tak jako dvakrát domácí, využili a bylo srovnáno. V prodloužení měli velkou šanci na zvrat Třebíčští borci, ale přesilovku minutu a půl 4 na 3 neproměnili. V nájezdech byli úspěšnější hosté, když v šesté sérii rozhodl Zeman. Škoda. V obou utkáních si Horáci udělali pěkný náskok, ale nepodařilo se udržet ho do konce. Stejný scénář, vedení 2:0 a čtyři minuty před koncem vyrovnání a prohra v nastavení.

Domácí trenéři dle mého udělali velkou chybu, jako by Třebíč měla, kdo ví jaký náskok na pronásledovatele. Na nájezdy poslali do páté série Matěje Pekra, který už v první sérii nájezd nedal. Navíc pět vyloučení na psychice rozhodně nepřidá. A argument na tiskovce, že mu chtěli dát šanci, jako loučení? To můžou, pokud by play off bylo jisté, ale ono není. Minulou středu předvedl krásný nájezd Wasserbauer, který tentokrát nedostal šanci. Škoda, bod může chybět. Třebíčští mají před sebou dvě těžká utkání v Litoměřicích a v Mostě. Litoměřice ztrácí na Třebíč deset bodů a hrají o předkolo, Most včera ukázal, že nesložil zbraně, na Slavii se vytasil se šesti hráči z Litvínova a vyhrál!

Třebíči stále chybí Roman Erat, Mrázek veškerý nápor nezvládne a otázka je i Radim Zohorna, který také pravidelně nastupuje za Kometu. Do konce základní části je před týmy pět zápasů, tedy patnáct bodů. Třebíč si může zajistit přímo play-off, ale zatím i vypadnout do play-out. Každý bod se počítá! Věřme, že to chlapci zvládnou.

Jan Zeman