Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Bojovný výkon na body nestačil
Bojovný výkon na body nestačil PDF Tisk Email
Čtvrtek, 26 Leden 2017 12:24

Na led Horácké Slavie přijel pro diváky zajímavý soupeř. Kladno patří k favoritům celé soutěže. Majitel Jaromír Jágr se netají ambicí na postup zpět mezi elitu. Domácí hokejisté mají ale dobrou formu. Soupeře se nezalekli a byli mu více než vyrovnaným soupeřem. Bohužel výsledek 4:6 pro Kladno mnoho radosti nedává. Spíše frustrace.

Domácí hokejisté pokaždé dotahovali náskok hostů, dá se říci, že bravurně. Na první dvě branky Tůmy a Strnada odpověděli vždy do minuty. Poprvé vyrovnával Havránek, podruhé Mrázek.

Ve druhé třetině přišel první smolný moment zápasu. V první minutě Machač nahazoval na branku a puk se odrazil od brusle zády stojícího Tenkráta do branky. Ale i tentokrát do pěti minut vyrovnal Ondřej Malec.

Ve třetí třetině ve vlastním oslabení udělali domácí beci obrovskou hrubku a Strnad si vychutnal Jekela podruhé. Ale i na tuto branku reagovali domácí poměrně brzy, když Jan Wasserbauer proměnil mazácky trestné střílení. Pak přišlo velmi přísné vyloučení Petra Mrázka. Následnou přesilovku sice domácí ubránili a s naskočením Mrázka na led si Čejka srazil přihrávku Kloze do branky a bylo 4:5. Následovala ještě opět docela laciná branka Tona na 4:6. Domácí bojovali, hnáni slušnou návštěvou 1700 diváků.

Trenér Sobotka viděl dnešní zápas jako spiknutí proti jeho týmu. Ano, můžeme vidět nešťastnou branku Čejky do vlastní sítě, či opět šťastnou teč Tenkráta. Bohužel je srazily vlastní individuální chyby. V některých momentech před inkasovanými brankami mohli Horáci situace vyřešit jinak. Místo razantních vyhození jenom lehké odpálení puku, či vůbec netrefený puk. Už u první branky využil Tůma neschopnosti vyhodit puk a dostal se k volnému puku dva metry od branky u nohou dvou třebíčských hráčů. Nemluvě opět o chybě lavičky při vyloučení za šest hráčů na ledě, kteří tentokrát hráli dobře 15 vteřin v šesti! Na druhou stranu je potřeba pochválit domácí za bojovný výkon. Vyzdvihnout musíme i Pavla Jekela, který ještě některé velké šance hostů pochytal. Škoda, že do utkání nemohl zasáhnout Matěj Pekr, který je na hostování v Třebíči právě z Kladna a po dohodě nenastoupil. Za hosty nenastoupil ani řezník Josh Gratton, který asi po bitce s Bilčíkem chladil hlavu.

Třebíčští zajíždí v sobotu na led pražské Slavie, která je pět bodů před Třebíčí na čtvrtém místě. Třebíčští jsou zatím šestí se stejným počtem bodů jako páté Ústí. Pražáci čtyřikrát za sebou prohráli, z toho ale třikrát až v nastavení, či na nájezdy. Rozhodně to bude boj, stejně jako s Kladnem.

Fanoušci jsou ale natěšení na pondělí 30. ledna, kdy přijede k poslednímu derby Jihlavská Dukla. Zatím letos vede 2:1 na zápasy, na Třebíčském zimáku naposled vyhrála 0:4. Je tedy co oplácet!

Jan Zeman