Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Mrázek hattrickem sestřelil Havířov
Mrázek hattrickem sestřelil Havířov PDF Tisk Email
Úterý, 24 Leden 2017 14:28

Třikrát a dost. To si asi řekli hráči Horácké Slavie Třebíč před zájezdem do Havířova. Ten je letos potrápil až moc. Tři vítězství, z toho dvakrát na ledě Třebíče. Klukům v dresu s bílou hvězdou se ale nyní daří více, než do poloviny soutěže a tak byli favoriti. A podařilo se.

První třetina přinesla bláznivý hokej. Skóre se měnilo jako na houpačce. Hned po minutě a čtvrt se trefil z mezikruží domácí Dvořáček a domácí AZ vedl 1:0. Prakticky ze stejného místa, jen na druhé straně ledu, se prosadil poprvé Petr Mrázek, 1:1. O půl minuty později se trefil Malec a hosté z Vysočiny vedli 1:2. No a za necelou minutu se trefil domácí Kanko a bylo opět vyrovnáno. Bylo odehráno něco málo přes pět minut a diváci a trenéři se nenudili. V desáté minutě se podruhé prosadil Petr Mrázek, když dorazil do branky vyraženou střelu, 2:3. Když už se domácí ubránili poměrně dobré přesilovce třebíčských, nadechli se k náporu a chtěli stav srovnat. Proti byl ale opět Mrázek. Dokonale vykoupal domácího gólmana a poslal hosty do kabin za stavu 2:4.

 

Do druhé třetiny šli domácí s odhodláním vyrovnat. Po minutě tvrdě vypálil Krisl, Jekelovi puk vypadl, ale domácí borci puk za záda brankáře hostů neposlali. Domácí zatápěli hostům, ale Jekel byl pozorný. Azetu vypálil rybník Matěj Pekr, který dostal vysokou přihrávku, ve vzduchu ji zpracoval a sám proti Šafránkovi nezaváhal a poslal puk do šibenice, 2:5. Domácí vystřídali brankáře, do klece šel dorostenec Matoušek. Moc práce už neměl. Domácí byli jasně lepší, ale bez gólového efektu.

Třebíčští vyslali na Matouška za dvě třetiny jen čtyři střely, z toho ta Mrázkova ze třetí třetiny skončila sice za zády Matouška, ale měl dobře postavené tyče! Poměr střel za dvě třetiny byl 14:5 pro domácí. Hosté se bránili i při přesilovkách domácích. Ve třetí třetině dokonce hned v úvodu ve čtvrté minutě hráli domácí 6 na 3. Při vyloučení dvou hráčů Třebíče odvolali brankáře a hráli skoro minutu a půl se třemi hráči navíc. Ani tak proti Jekelovi neuspěli.

Hosté si odvezli tři body a mohou se chystat na Kladno, které včera jasně převálcovalo Jihlavu 5:2. Doufejme, že přijde povzbudit domácí tým početné hlediště. Třebíčským patří zatím šestá příčka. Dokážou si poradit s favoritem soutěže? A mohou očekávat gladiátorský souboj Malce s Grattonem? Ten se včera porval se starým známým Vlastou Bilčíkem a boj skončil remízou. Každopádně Bilčík ukázal, že chlapci z WSM ligy nejsou žádná ořezávátka! V týmu Horácké Slavie už nenastoupí Adam Raška. Ten zaznamenal ve třinácti utkáních osm bodů (což je solidní výsledek), ale díky výměně z Komety do Chomutova bude startovat za Kadaň.

Jan Zeman

 

Aktualizováno Úterý, 24 Leden 2017 14:34