Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Přerov počtvrté poražen!
Přerov počtvrté poražen! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 12 Leden 2017 11:28

Zřejmě ideálním soupeřem pro play-off je celek Přerova. Hráči Horácké Slavie po prohře v Ústí měli ve středu jasný úkol. Výhra za tři body. Oba celky totiž dělil jen jeden bod. A povedlo se. Třebíč i počtvrté letos přehrála Hanáky, tentokrát 4:2. A to byly před zápasem obavy, neboť několik hráčů ze zdravotních důvodů nenaskočilo do zápasu. Zraněný Roman Erat, Ján Niko, Richard Kristl, jen na lavičce zůstal gólman Jekel a i jiní nebyli úplně v pořádku. Na rychlo poslala Kometa alespoň do obrany mladého Zábranského a Krále (Hort a Juráň hráli ve stejný den za Žďár).

Ale nástup vyšel na jedničku s hvězdičkou! Už v osmé minutě vedli domácí hráči 3:0. Postupně se trefili Pekr, Jan Wasserbauer a Zdráhal. A dá se říci, že bylo vymalováno. Hosté se snažili a minutu před koncem první třetiny snížil veterán Karel Plášek. Domácí hokejisté ale hráli zodpovědně a hosty do vyložených šancí nepustili. A pokud se stalo, spolehlivě chytal Dominik Svoboda.

Ve třetí třetině přidal čtvrtou branku Silvestr Kusko, hráč, který se narodil v kanadském Torontu a má kanadské občanství. Závěrečnou úpravu skóre obstaral hostující Král.

Dá se říci, že vítězství bylo zasloužené. Domácí i vzhledem k marodce hráli co potřebovali. A hosté, možná i pod vlivem předchozích proher, na Horáky nic nevymysleli. I přes silný mráz a nepřízeň počasí přišlo skoro 1200 diváků, což je úspěch.

Jen opět si neodpustíme zbytečné opatření pro dvacet fanoušků hostí. Okolo stadionu snad šest vozidel a minimálně 30 policistů! Tedy jasná přesilovka pro policajty oproti fanouškům! Není jasno, proč se ihned policisté nestáhnou, pokud přijede jen torzo slušných fanoušků. Anebo proč nedbají na radnicí vyhlášený nešvar v podobě močení v parku, který i přes zákaz stále pokračuje i za asistence policie!

V sobotu přijede druhý hanácký soupeř, Prostějov. S nimi je bilance opačná. Třikrát prohra. Je tedy co napravovat. Jestřábům se v lednu nedaří, zatím třikrát prohráli. Co v sobotu?

Jan Zeman