Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia vstoupila do roku 2017 výhrou
Horácká Slavia vstoupila do roku 2017 výhrou PDF Tisk Email
Čtvrtek, 05 Leden 2017 15:26

Středeční utkání Horácké Slavie Třebíč proti Frýdku-Místku přineslo uspokojení domácích fanoušků. Výhra 2:0 znamená velmi mnoho. Hrálo se o tzv. šest bodů. Pokud by vyhrál Frýdek, byl by odstup soupeřů čtyři body. Výhrou Třebíče se rozdíl zvýšil na deset bodů! Výborný výkon celého týmu v čele s brankářem Vejmelkou zajistil pro Horáky tři body a postup na pátou příčku tabulky WSM ligy. Něco co se zdálo ještě před měsícem nemožné. Ale za posledních šest zápasů získali domácí hráči 16 bodů za šest vítězství, z toho dvakrát v prodloužení.

Střelci domácího týmu byli hned v první třetině Dolníček a Malec. Hosté i díky nedisciplinovanosti a výkonu gólmana Vejmelky na zvrat nestačili. Brankář Vejmelka se snad chytil a vrací se do týmu Komety, do Třebíče naopak míří Jekel, kterému nevyšlo utkání se Spartou, po čtyřech brankách byl střídán. V utkání se opět ukázal Roman Erat, který ovšem v utkání s Frýdkem odešel ve třetí třetině po naražení na otevřená dvířka střídačky. Uvidíme, jak vážné zranění bude.

V sobotu zajíždí Horáci na led Ústí, které doma neprohrává. V normální hrací době pouze jednou, s Motorem České Budějovice. Zajímavostí WSM ligy jsou nové posily favoritů soutěže. Do Českých Budějovic se vrací bývalý reprezentant Filip Novák a do týmu Kladna byl angažován Josh Gratton. Jedná se spíše o řezníka než hokejistu. Za sezónu dovede získat i více než 300 trestných minut, což je více než leckdy celý tým! Gratton hrál v NHL, KHL, Finsku, Británii a nyní posílil Kladno. V Rusku hrál za obávaný tým Čechova. O jeho myšlení svědčí, že si jak v NHL, tak v KHL troufnul na bohatýra Arťuchina (ve druhém případě s jasným vítězstvím na body, kdy z Arťuchina tekla krev). Na druhou stranu se neváhá pustit do nerovného souboje s o hlavu menšími a technickými hráči jako Peltonen či Ivan Huml. Na farmě v AHL svedl bitku i s jediným českým bitkařem Davidem Kočím, tehdy slavil vítězství český rváč. No, má se Ondřej Malec na co těšit!

Jan Zeman