Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Poslední zápasy v roce 2016 vítězné
Poslední zápasy v roce 2016 vítězné PDF Tisk Email
Pondělí, 02 Leden 2017 11:11

Hráči Horácké Slavie si po vánoční přestávce připsali cenných pět bodů do tabulky. Ve středu doma v prodloužení porazili poslední Most 4:3 a v pátek zvítězili na ledě předposlední Kadaně 1:2.

Po příchodu Matěje Pekra se hra celku velmi zvedla. Za osm zápasů má 10 kanadských bodů a právě Matěj dal vítěznou branku na ledě Trhačů. Zvedl se i jeho parťák z útoku Roman Erat a vysloužil si i start v prvním týmu Komety Brno. Možná to byl i malý vánoční dárek, zahrát si po boku svého bratra Martina, zatím nejproduktivnějšího hráče extraligy. Do prvního týmu Komety byl také povolán gólman Pavel Jekel, který se poslední dobou rozchytal do dobré formy. Vystřídal v polovině zápasu ve Varech Vejmelku, branku již nepustil a v dalších dvou zápasech Komety si připsal dvě vítězství a pouze po jedné obdržené brance. Tím zajistil Karlovi Vejmelkovi pozici jedničky v týmu Horácké Slavie. Ten v prvním zápase po delší době byl hodně nervózní a nepodal úplně perfektní výkon.

Na ledě Kadaně to už bylo jiné a díky jemu Třebíč odvezla tři body. Do utkání v Kadani také zasáhl mladý odchovanec Třebíče Lukáš Hort a připsal si také jednu asistenci na branku Matěje Pekra. Poprvé do ostrého zápasu také nastoupil druhý bek Jiří Wasserbauer, také odchovanec Třebíče.

Díky slabšímu závěru roku u Přerova a Prostějova se Třebíč posunula na sedmé místo a má stejně bodů jako pátý Přerov. Šesté je Ústí, také se stejným bodovým ziskem 56 bodů. Boj o šestku je tedy opět ve hře, i když to v polovině soutěže vypadalo na katastrofu! Náskok před desátými Benátkami je jen pět bodů a tedy žádný důvod k jásání. Je třeba i počítat, že Matěj Pekr se vrátí na Kladno a možná přijdou i další změny.

To vše je ale před námi, stejně jako první středeční duel na domácím ledě s Frýdkem Místkem. Potvrdí Horáci svojí formu?

Jan Zeman