Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu První letošní výhra nad Jihlavou
První letošní výhra nad Jihlavou PDF Tisk Email
Pátek, 16 Prosinec 2016 06:58

I ve druhém derby byli hráči Třebíče úspěšní. V Jihlavě porazili Duklu 1:3. Po pražské Slavii tedy druhé vyhrané derby. A opět s velkou podporou brankáře Jekela. Letos nasázela Jihlava třebíčským hokejistům devět branek. Má v kádru nejproduktivnější hráče celé soutěže. Mezi útočníky vévodí Tomáš Čachotský, mezi obránci Jiří Říha. Na rozdíl od Třebíče posledních sedm zápasů vyhrála, včetně soupeřů ze špice, Motoru, Kladna i Slavie. V derby ale nikdy statistiky neplatili a ani tentokrát.

Domácí hráči byli první třetinu lepší a hosty podpořil velice dobrý výkon brankáře. Nebýt jeho, byl by vývoj utkání jiný. Až v poslední minutě udělali domácí chybu a Erat doklepl Pekrovu střelu za záda Svobody.

Na začátku druhé části hráli Horáci přesilovku pět na tři a Mrázek propálil málem i síť za domácím brankářem a bylo 0:2. Jihlavští byli jako opaření a nemohli se dostat do zápasu. Sice v polovině druhé části doklepl před brankářem puk do sítě Jekela Protassenja, ale to bylo ze strany Dukly vše.

Ve třetí části přidal rozhodující branku Kusko a hosté vedení udrželi. Připsali si důležité tři body.

Na utkání přišlo skoro 2500 diváků, kteří viděli bojovný hokej s veselým koncem pro Horáckou Slavii. V sobotu Třebíč hostí doma Litoměřice a je to poslední zápas před vánoční přestávkou. Svoje poslední utkání v dresu Třebíče odehrál Patrik Koch, nejlepší obránce co se týče statistik a snad i ve skutečnosti. Odchází na Slovensko do týmu HC Košice.

Jan Zeman