Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč se chystá na dvoje derby!
Třebíč se chystá na dvoje derby! PDF Tisk Email
Pátek, 09 Prosinec 2016 12:03

Po docela povedených výkonech, ale bohužel bez potřebných bodů, se chystá Horácká Slavia na derby. Hned v sobotu přivítá pražskou Slavii, která i po zemětřesení v kádru hraje stále na špici tabulky. Je na čtvrtém místě, jen o skóre za Kladnem. Pražáci dokážou být velmi úspěšní na ledech soupeřů.

Třebíč i po dobrém výkonu proti Motoru prohrála doma opět v prodloužení s Havířovem. Hráči patrně zapomněli, že zápas má 60 minut. Skoro 50 minut havíře přehrávali, vedli 4:2 a potom udělali dvě hrubé chyby a bylo vyrovnáno. Nemluvě o prodloužení, ve kterém hosté nepůjčili domácím puk. V tabulce domácích zápasů je stále na posledním místě!

Nezadařilo se ani na Kladně a tak je nyní Třebíč na desáté příčce tabulky, jen o dva body před Frýdkem a čtyři před Havířovem. Body potřebuje jako sůl. Přínosem je Matěj Pekr, ale na jednom hráči nemůže stát celý tým. Navíc je jen na hostování a po dobrém výkonu na ledě nyní mateřského Kladna zde určitě déle nebude. Chtělo by to větší jistoty na všech postech. Na utkání Komety v Olomouci minulý pátek si Brňané povolali jako dvojku do branky Pavla Jekela. Pokud by se mu podařilo proniknout do sestavy, má Třebíč další problém. Ve středu navíc jedou Horáci na horácké derby do Jihlavy, která jede na plný plyn a je druhá. Právě Dukla ve středu vyhrála v Edenu 2:5.

Diváci stále volají po komunikaci s vedením týmu. Sice se povede porazit Motor, vyhrává se venku, ale domácí body chybí! Diváci chtějí vidět tým, který vítězí, a ne rozdává body. Je pravda, že momentálně asi sehnat trenéry místo stávající dvojky je těžké. Trenér, který na tiskovce po zápase řekne: „Bylo to po nějakém signálu, který kluci vymysleli“, není úplně v pohodě. Když musí vymýšlet signály hráči sami v zápase místo na tréninku. Dobrý trenér by řekl, že to bylo po nacvičeném signálu a ne, že kluci si ho vymysleli! I kdyby to nebyla pravda. Toto jen ukazuje na opravdovou katastrofu na trenérském postu.

Divákům vadí i neustálé míchání s hráči. Zvláště po té, co se té které lajně daří, v následujícím utkání hrají v jiném složení a nedaří se. Nejsou to extraligoví ani kanadští hráči, kteří můžou hrát s kýmkoli, kdykoli. U české nátury je sehrání řad docela klíčové. Nejsme trenéři, ale vidíme to u jiných manšaftů. A historie tomu dává za pravdu. Jihlava, Brno, Vsetín měly tituly za to, že hráči hráli skoro pořád ve stejné sestavě a byli sehraní i po slepu. Ale třeba na to i školený trenér přijde.

Jan Zeman