Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Přerov a Budějovice, kluby to oblíbené
Přerov a Budějovice, kluby to oblíbené PDF Tisk Email
Pátek, 02 Prosinec 2016 11:26

Je to paradox, který ale potvrzuje, že hokejový zápas začíná vždy za stavu 0:0. Třebíčští ve středu utrpěli vítězství 5:4 nad lídrem soutěže, Motorem České Budějovice. Ačkoli jindy rozdávají na svém ledě body na počkání, tentokrát Horáci podali bojovný výkon a zvítězili za tři body. Po devíti zápasech! Naposledy na svém ledě porazili v září pražskou Slávii. Hostům chyběli v sestavě střelec Rob, Heřman a Kuchejda. Zato domácí získali tolik očekávanou posilu. Nikoli ovšem z Brna, ale z Kladna přišel na hostování na dva měsíce Matěj Pekr. Dá se říci, že za poslední dva roky nejlepší hráč, co působil v Třebíči. Po delším zranění je v Třebíči na rozehrání a získání herní pohody. Ve středu se mu to podařilo znamenitě. Dvěma brankami se podílel na výhře. Dvě branky vstřelil ještě Adam Raška a jednu Radim Zohorna.

Mezi fanoušky koluje informace, že do Třebíče přijelo „komando“ z Komety a hráči, kteří jsou zde na hostování, dostali pořádný klystýr. Asi to zabralo a ve středu se zadařilo.

Nutno podotknout, že povedená byla jen druhá třetina. Po té první byli fanoušci rádi za remízu a v poslední hráli domácí takzvaný beton, ale musí se říci, že obětavě. Ve druhé třetině padlo šest branek v rozmezí šesti minut! Bylo to jako na houpačce a diváci takovéto utkání nepamatují už hodně dlouho.

Také přišla rekordní návštěva kola, na 1760 diváků. Hráči Horácké Slavie za výsledek zasluhují pochvalu. Hokejisté musí tento výkon ještě potvrdit v dalším utkání. Zajímavostí je, že ačkoli hraje Třebíč letos celkem bídně, na dva celky umí. S Přerovem je zatím bilance + 9 bodů, s Motorem +7 bodů! S ostatními celky je to o dosti slabší.

V sobotu zajíždí na led Benátek. A již v pondělí v obvyklém čase hrají na domácím ledě s Havířovem. Ten ve středu vyhrál na ledě Slávie 0:4! Celkem to bylo dobré kolo pro sázkařské agentury. Z favoritů vyhrála jen Jihlava nad Benátkami, jinak prohrály celky Budějovic, Slávie, i Kladna, které doma padlo s Litoměřicemi. Ale je to určitě jen souhra okolností.

Ještě si neodpustíme jeden detail. V Třebíči to zrovna v poslední době není slavné s dopravou po městě. Ve středu se kvůli utkání uzavřela ulice okolo Zimného stadiónu. Zácpy se tvořily hlavně od Novodvorského mostu směrem ke Gymnáziu, někdy až za křižovatku u pošty. Pro 100 diváků z Budějovic se musí přidat další komplikace? Chápeme, že některé utkání jsou brána jako riziková, ale když přijede 100 fanoušků a ještě k tomu slušných, jsou některá opatření zbytečná!

Jan Zeman