Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Sedm kulí v Prostějově!
Sedm kulí v Prostějově! PDF Tisk Email
Pondělí, 28 Listopad 2016 19:29

Třebíč patří dlouhodobě mezi nejlepší kluby na ledech soupeřů. Bohužel je nejhorší na domácím ledě. V sobotu se to sečetlo a výsledek byl 7:3 pro domácí Prostějov. Přitom Jestřábi nemají momentálně nejlepší formu. Posledních sedm zápasů prohráli. Jenže nastalo zemětřesení. Už po druhé prohře, výprasku 9:1 v Budějovicích, nastala výměna trenérů. Dále se dějí změny v kádru. A výsledek se začíná dostavovat. I po sobotní výhře to v Prostějově vře a dějí se další změny.

Například v kádru končí Lubomír Korhoň, jeden z nejzkušenějších v této soutěži. Ani zkušenost (více než 400 extraligových utkání), ani 13 kanadských bodů mu nepomůže. Mimochodem v Třebíči by byl na pátém místě v produktivitě. Ale v Třebíči zřejmě není důvod k poplachu. Po dvaceti osmi kolech na jedenácté pozici, s docela dobrým náskokem 11 bodů na poslední Most. Ale ani ten se nevzdává, do trenérských a managerských pozic nyní přišli Jiří Šlégr a Jaromír Šindel. Luxusní náskok to zatím není.

V sobotu se ukázalo, že psychika je u hráčů zřejmě hodně dole. Po první třetině 3:0. Dle asistenta Barvíře si v kabině něco řekli a chtěli hrát pozorně a vrátit se do zápasu. Do druhé třetiny přišel do branky místo Jekela Dominik Svoboda. No a za čtyřicet vteřin pozornou obranou projel Novák, nahrál volnému Rudovskému mezi kruhy a ten se s tím nepáral a bylo 4:0. V zápětí hosté nevyužili skoro dvě minuty přesilovky 5 na 3. Mrázek nedal trestné střílení, které následovalo po přesilovce.

O dalším průběhu zápasu netřeba psát. Jeden z diváků, kteří byli v Prostějově, napsal - ostuda! Možná se ještě zmínit o bitce mezi fanoušky Třebíče a Prostějova, kterou údajně vyvolali flustrovaní hosté. V kádrech jiných týmů se něco děje. V Třebíčském jen odchází další nadějní hráči do jiných mužstev. Ve středu hrál v Přerově i Roman Dymáček. Ale za domácí tým Zubrů. Brněnská Kometa ho poslala na hostování místo do Třebíče do Přerova. O čem to svědčí? Buď trenérům není dobrý a nepotřebují hráče, který před měsícem byl na srazu repre devatenáctek. Nebo je zde špatná práce všech okolo. Roman nastoupil v sobotu ihned do druhého útoku Přerova. V Třebíči, když hrál, tak 2x za třetinu ve čtvrté lajně. A to se samozřejmě Brnu nelíbí. Hráči zde mají hrát a být posilou. A pokud je to hráč, kterého i Kometa postavila již desetkrát v této sezóně do hry, tak nemůže být tak špatný. Je zde ještě otázka práce celého managmentu, neboť za Dymáčka není náhrada.

V neděli navíc hrál za Brno i Radim Zohorna a je tedy možnost, že si jej Brno také stáhne. Asistent Barvíř po zápase pobavil fanoušky jeho hodnocením hry: „Úplně se nám zhroutila obranná hra, hlavně v obranné třetině jsme měli velké problémy. Byl to zápas blbec, ale takové se občas přihodí.“ Obranná hra se Horákům hroutí již od prvních kol, a zápas blbec by podle fanoušků mohl být skoro každý na domácím ledě! Není těch náhod už nějak moc? Stále zde chybí vysvětlení vedení, co chtějí hrát. Nebo alespoň snaha komunikace s fanoušky, kteří po ní volají. Před sezónou chtěli hrát atraktivní hokej. Nyní to vypadá na play-out. Je to změna plánu?

Ve středu přijede Motor České Budějovice. Zápas začíná tradičně v 17:30 hodin.

Jan Zeman