Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Odveta ve Frýdku vyšla a co dál?
Odveta ve Frýdku vyšla a co dál? PDF Tisk Email
Pátek, 18 Listopad 2016 15:26

Hráči Horácké Slavie jsou na ledech soupeřů úspěšní. Ve Frýdku-Místku vyhráli 1:4 a oplatili domácím porážku 0:5 z domácího ledu. Dvě branky vstřelil Mrázek, po jedné vsítili Wasserbauer a Zohorna. Skoro 1500 diváků vidělo průměrný hokej. Domácí hráči měli více ze hry, branky tentokrát dávali hosté!

Venku se hraje Horákům dobře. Mají z ledů soupeřů už 19 bodů, což je jen o dva méně, než vedoucí Kladno. Zato doma je to stále katastrofa a mají naopak jen o bod více, než poslední v této tabulce Most. V sobotu hrají Třebíčští doma s Ústím nad Labem. Zde netřeba uvádět úspěšnost na ledech soupeřů, protože v Třebíči vyhrála i na ledech soupeřů tragická Kadaň.

Novinkou v soutěži je změna trenéra v Mostě, kde se jim stal zkušený Vladimír Weissmann, v Třebíči je vše při starém. Uvidíme, zda se hráčům podaří uspět i před vlastními diváky. Mnoho jich zřejmě nepřijde. Jak říkal jeden z nich, když vidíš v kině špatný film, nejdeš na něj znovu.

Výkony Horácké Slavie jsou doma tragické. Je potřeba změna. Dát impuls mužstvu. Je otázkou, jak funguje spolupráce s extraligovými týmy. Před sezónou se mluvilo o Kometě i Olomouci, nyní je to fakticky jen Brno. Ale hrají zde junioři, bez zkušeností a možná i formy. A dostat se do formy v mužstvu, kterému se nedaří, je těžké. Nyní se probírá situace Benátek, které spolupracují s Libercem, Spartou i Mladou Boleslavi. A výsledek je vidět. Benátky jsou páté. Když potřebují pomoci, pomůžou i nadějní a ve formě hrající hráči. Např. Dominik Lakatoš velký talent z Liberce. Dominik nastoupil 3x a posbíral 6 bodů. Ordoš - 11 zápasů, 11 bodů, Mikyska – 17 zápasů, 16 bodů, atd. V Třebíči se takovými statistikami pochlubit nemůžeme. Tlak nejen na hráče, ale celý managment je veliký. Co dál? Sobotní utkání snad ukáže, jestli je z této šlamastiky cesta ven.

 

Jan Zeman

 

Aktualizováno Sobota, 19 Listopad 2016 05:33